HAMAR: Peter Johansson er imponert over det Mats Larsen Mostue har markedsført ute på isen.

- Har det meste
- Hvis han fortsetter slik, finnes det ingen begrensninger. Han har det meste, og kan nå langt med fortsatt utvikling. Mats er høyrefattet back, som er perfekt. Han jobber hardt, og vil hele tiden bli bedre, sier Dragons-treneren.
Storhamars daglige leder, Carl Oscar Bøe Andersen, som sjøl var back, liker det han ser av Mostue.
- Foran denne sesongen gikk Lars Løkken Østli til svensk eliteserie. Mats kan fort bli den neste ut. Han har hatt en herlig utvikling, sier Bøe Andersen.

Blitt etablert
For to sesonger siden ble 21-åringen benket på slutten av sesongen. Da er det fort gjort å grave seg ned, miste trua.
Men 21-åringen brukte vrakinga som motivasjon, og trente enda hardere og bedre sommeren etter.
Nå er han en etablert eliteserie-back i en herlig utvikling.
- Jeg var selvfølgelig ikke fornøyd med å bli benket, men det var fortjent. Jeg bestemte meg for å trene litt ekstra, og tenke langsiktig. Jeg brukte det som motivasjon. I ettertid ser jeg at stabiliteten manglet den gangen, sier 21-åringen.

Blitt sterkere
Nå er mye blitt bedre.
- Valgene er bedre. Jeg er også blitt sterkere, og jeg har trent mye på skuddet. Jeg kan fortsatt bli bedre på mye. Jeg jobber med å bli mer aggressiv i egen sone, og så må jeg utvikle det offensive spillet. Men det blir bedre og bedre. Jeg spilte fast hele forrige sesong, og ting utvikler seg. Jeg lærte veldig mye av Pål Johnsen og Mattias Livf. De var gode veiledere, sier Mostue, som ikke er en brautende back, som smeller på hver gang sjansen byr seg.
- Tidligere var det sånn at backene skulle være store og sterke, og rydde unna. Hockey'n har utviklet seg. Det er mer spillende backer nå, og det passer meg veldig bra.

Har ambisjoner
21-åringen har fått prøve seg på A-landslaget, og synes det er moro at en spiller som Lars Løkken Østli får prøve seg i en bedre liga.
Men sjøl stresser han ikke med å komme seg videre - og ut.
- Jeg tenker sesong for sesong, og stresser ikke. Nå handler det om å utvikle seg i Dragons, og ta vare på tilliten. Det er moro med Lars, og det hadde vært artig å få prøve seg i en større liga etter hvert. Det er mulig. Men som jeg sa, jeg stresser ikke med det. Kommer det, så kommer det, sier Mats, og fortsetter:
- Det var moro å få prøve seg på landslaget forrige sesong. Det var en bonus. Men det er mange gode backer nå, og jeg blir ikke skuffet hvis jeg ikke er med neste gang. Det handler om å være stabil over tid.

Var senter
Han startet som back, men spilte senter et par sesonger.
- Etter hvert ville trenerne at jeg skulle spille back, og slik ble det, sier Mostue, som er eneste høyrefattede back i Storhamar denne sesongen.
Og han kan nå langt.
Mener treneren.
 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.