SARPSBORG: - Jeg kan ikke skjønne hvordan Sparta skal slå oss en gang til. Vi er et mye bedre hockeylag, og jeg ville blitt sjokkert hvis ikke vi går til finalene.

Pål Johnsen er selvsikker foran kveldens tredje semifinalekamp mot Sparta.

- Ser engstelige ut
Gjennom hele sesongen har Storhamars unge satsing vært i søkelyset. For mange har derfor årets sluttspillsprestasjoner vært over forventning.

Ikke for Storhamar-senteren:
- Vi er ikke er ikke i sluttspillet for å ryke ut i semifinalen. Folk har ingen grunn til å tro det. Nå trenger vi et publikum som stiller krav til oss. Det må også vi spillere gjøre overfor oss selv, sier Pål Johnsen til HA-sporten.
Lørdag var han en del av et ineffektivt Storhamar-lag.
31 skudd og 31 færre sifre i målprotokollen sier sitt.
- Aggressiviteten var på topp, og jeg synes vi spilte bedre enn Sparta. Men det hjelper ikke så lenge vi ikke scoret mål. Gjør vi det i Hamar mandag, kommer vi til å vinne. Jeg synes Sparta ser engstelige ut, forteller «magic», som fyller 33 år i morgen.

Skjebnekamp
Mattias Livf sto kun en meter fra da Juraj Durcos skudd krysset mållinjen etter 29 minutter i Sparta Amfi.

Han irriterte seg over marginene som avgjorde kampen:
- Det er snakk om ett skudd. I ettertid er det veldig irriterende, men det er slik det blir i en sluttspillskamp, forklarer Livf.
Også han inntar Johnsens offensive holdning foran kveldens skjebnekamp.
- Vi kommer til å slå Sparta. Men vi trenger støtte fra publikum. Å tro at vi er fornøyde med å ha kommet så langt, er helt feil. Vi har en ung tropp, men målet er selvfølgelig en finaleplass.
Svensken beskriver kvelds kamp på følgende måte:
- Det blir en «måsta-vinna-match».

Ingen endringer
Lørdagens opptreden førte helt sikkert med seg en rekke spørsmål fra Storhamar-tilhengerne.

Det mest oppsiktsvekkende var kanskje Storhamars manglende effektivitet.
Spesielt med tanke på det ti overtallsminuttene de fikk tildelt av tidvis udisiplinerte sarpinger.
Oppbygningen med Pål Johnsen bak mål fungerte ikke denne gangen.
- Jeg synes vi var gode også i overtall, men jeg er enig i at vi ikke kom til nok skudd. Likevel satt vi et godt press på et veldig godt Sparta-lag. Vi kommer ikke til å gjøre noen endringer, bekrefter Orskaug overfor HA-sporten.

Resultatorientert
I dag er det kun resultatet som gjelder for Storhamar-manageren.

- Nå er det kun resultatet som gjelder. Og jeg synes vi gjorde veldig mye bra som vi kan ta med oss inn i neste kamp, sa Orskaug lørdag.
Han berømmer spesielt lagets kollektive innsats:
- Det var ikke enkeltspillere som sto fram. Den kollektive innsatsen var meget god. Nå må vi få fullført alt det som bra, i en scoring.
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.