Norge - Sveits 3-2 Lars Løkken Østli har imponert stort i VM for Norge. Manager Petter Salsten tror Hamar- gutten kan bli en toppback om han fortsetter utviklingen.
HAMAR: Storhamar-spilleren Lars Løkken Østli har lenge aspirert til en landslagsplass, men har alltid blitt silet ut i siste runde før mesterskapene.
Med flere forfall før VM i Tyskland, var han en av flere unggutter som måtte trå til for å forsvare Norges ære.
Det har han gjort utmerket.
- Det har vært veldig moro å følge Lars. Han har ligget i skorpa lenge, og virkelig tatt vare på sjansen han har fått nå, sier manager Petter Salsten.
- Bestått hver test
Han mener at 23-åringen, som har spilt i backpar med Stavangers Henrik Solberg, har vært avgjørende for at det norske laget har prestert så bra som det har gjort.
- Jeg er veldig imponert. Lars og Henrik har fått masse istid og blitt testet skikkelig. De har hjulpet hverandre hele veien og bestått hver test, sier Salsten til HA-sporten.
Hamar-gutten er klar for proffspill i svenske Luleå neste sesong. Salsten, som er tidligere Storhamar-profil, tror unggutten vil takle det bra.
- Han må bare ta vare på den gode følelsen han har fått fra disse kampene. I Sverige får han en hverdag med sånne kamper hver uke. Lars har bra ork og en bra motor, og det gjelder bare å trene hardt.
- Det er jeg sikker på at han klarer, og gjør han det, kan han bli en topp internasjonal back, sier Petter Salsten.
Veldig slitne spillere
I går var Østli god igjen, da Norge reiste seg og slo et høytflygende Sveits-lag 3-2 (Sveits har slått Latvia 4-2, Canada 4-1 og Tsjekkia 3-2 i sine tre siste matcher).
- Det var en kamp der vi var effektive og fikk ledelsen. Det kunne vi spille på, og lot Sveits føre kampen, oppsummerer Salsten.
2. rekka med Anders Bastiansen, Lars Erik Spets og Mathis Olimb sørget for 2-0-ledelse tidlig. Sveits kom tilbake, men Mats Zuccarello Aasen satte inn 3-1 etter et nydelig norsk angrep.
Helt mot slutten glapp det for en meget god Pål Grotnes, men Norge kjempet heroisk og holdt unna helt inn.
- Nå er vi på vei tilbake til hotellet. Gutta er slitne, så det blir utrolig viktig å fylle godt på under middagen, sånn at vi er i posisjon hvis vi skulle få en kamp til, sier Salsten.
Følger med på kampene
For kvartfinalehåpet lever videre for Norge, selv om laget er avhengig av hjelp for å få møte regjerende verdensmester Russland.
Sent i går kveld måtte Tsjekkia slå Lativa (vant 3-1), mens de i dag må håpe at Canada slår nettopp Tsjekkia.
- Vi følger med på begge kampene, naturligvis, smiler Salsten, vel vitende om at det vil være en stor prestasjon av Norge å nå kvartfinalen med utgangspunktet de hadde før VM.
Med sju spillere fra OL-troppen borte, var det ikke mange som hadde trodd det for to uker siden.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.