• Luke Moffatt. FOTO: Fredrik Hubred Hagen
  • Christian Larrivée. FOTO: Fredrik Hubred Hagen

Storhamar kjempet til seg en sjuende finalekamp, men tapte den avgjørende NM-bataljen i DNB Arena.

Dermed endte en eventyrlig sesong i skuffelse for de gule og blå fra Hamar vest.

Stavanger Oilers er norgesmestere i ishockey.

Storhamar brente, Oilers scoret

Storhamar var fullt på høyde med Stavanger fra start i første periode, og Joakim Jensen og Jacob Berglund fikk hver sin store, store mulighet til å stilne et smekkfullt DNB Arena.

Men med fire minutter igjen av perioden kunne Stavanger-fansen isteden så smått starte gullfesten. Martin Blakseth Huse la pucken på mål, og etter klabb og babb foran Storhamar-buret smekket Adrian Veideman 1-0 forbi Andrew Engelage.

Halvannet minutt senere burde Lars Erik Hesbråten ført Storhamar à jour. Videodømming måtte til for å avgjøre at Hesbråten ikke hadde klart å omsette sin enorme målsjanse i utlikning.

Sekunder etter den uvirkelig store Storhamar-muligheten scoret Stavanger igjen. Peter Lorentzen rev seg løs fra Lars Løkken Østli og smekket en nydelig pasning fra venstre opp i krysset.

Nytt liv

Også andreperioden forble lenge målløs, men seks minutter før periodeslutt kom 3-0. Tommy Kristiansen kriget til seg pucken på siden og løftet den over en utspilt Engelage.

- Finnes det noen vei tilbake for Storhamar nå? Jeg har mine tvil, spekulerte TV 2-kommentator Asbjørn Myhre.

Et par minutter senere minket Myhres tvil sannsynligvis noe. Storhamar fikk sjansen med fem mot tre på isen, og Lars Løkken Østli hamret inn reduseringen på første forsøk og pustet nytt liv inn i oppgjøret.

Intense sluttminutter

Noen minutter etter det andre sidebyttet satt den igjen. Martin Gran lurte Storhamars andre redusering inn mellom beina på Ruben Smith, og stillingen var plutselig 3-2 i Stavanger.

- Nå, NÅ blir det interessant, hylte TV 2-ekspert Bjørn Erevik.

Og interessant ble det.

Mads Hansen og Joakim Jensen fikk de største sjansene til å sikre Storhamar sudden death, men ingen av dem lyktes.

Med sekunder igjen kunne dermed Tommy Kristiansen avgjøre hele sluttspillet ved å plassere sin andre puck for dagen i et tomt Storhamar-mål.

Stavanger Oilers kan feste i kveld. Hockeyheltene fra Hamar vest får sølvmedaljer og en tung hjemreise.

Storhamar stiller følgende lag:

Målvakt: Andrew Engelage (Daniel Jørgensen).

1. rekke: Lars Løkken Østli, Andreas Øksnes - Eirik Skadsdammen, Christian Larrivée, Luke Moffatt.

2. rekke: Patrik Bäärnhielm, Erik de la Rose - Linus Johansson, Jacob Berglund, Joakim Jensen.

3. rekke: Jimmy Andersson, Magnus Eikrem Haugen - Pål "Magic" Johnsen, Mads Hansen, Martin Gran.

4. rekke: Jørgen Langdalen, Adrian Saxrud Danielsen - Vetle Lindstad, Lars Erik Hesbråten, Ole Petter Øvergaard.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.