HAMAR: Byens dårligst bevarte hemmelighet ble røpet foran om lag 500 tilskuere på Østre Torg lørdag klokken 12.44.
Christian Larrivée steg ned trappen til ellevill jubel.
Tre og en halv timere senere var jubelen like stor da navnet hans ble ropt opp i Hamar OL-Amfi og fyrverkeriet ble tent.
Da foran rundt 1.000.
Og alle satt i fem minutter og så på Larrivées tidligere prestasjoner som rullet på video på kuben.
Velkomsten canadieren fikk var enorm.
Det blir også presset, som gjennom mange timer med Larrivée-fokus lørdag, er lagt på skuldrene hans.
- Nå er jeg bare glad
- Det var helt fantastisk. Jeg hadde aldri forventet dette, sier Christian Larrivée til HA-sporten, mens han skriver autografer så blekket spruter.
- Nå er jeg bare glad for å være her og for denne mottakelsen. Men det kommer til å bli forventninger til meg, og det er jeg forberedt på.
- Føler du presset?
- Ja, jeg vet jo at det er der. Men akkurat nå kjenner jeg ikke så mye til det. Det kommer nok når sesongen begynner. Jeg er også vant til press. I fjor var jeg den eneste nordamerikaneren i Västerås. Men du vet; Jeg elsker dette. Spillet og stemningen. Uansett kommer jeg alltid til å spille min hockey.
Og da er det neppe noen fare ...
- En fantastisk sesong
For vi husker alle hvordan han snurret rundt med backer i sluttspillet 2007. Larrivée var Hockey-Norges beste spiller.
Det vil han gjerne bli igjen:
- Det er vanskelig å forklare, men det er liksom når sluttspillet begynner at jeg virkelig presterer. Jeg håper selvfølgelig at jeg kan være like god hele året, men sluttspill er noe helt ekstra for alle. Og noe veldig ekstra for meg.
- Vi gjorde det godt da jeg var her sist. Mitt mål for denne sesongen er å gå på banen og ta seieren hjem hver kveld. Og man har alltid lyst til å vinne noe, sier mannen som har signert en ett pluss ett-kontrakt:
- Vi får ta dette året nå, og så får vi se. Men jeg er veldig glad i byen. Jeg er en sjenert fyr, og setter pris på å ha det trygt og rolig rundt meg, sier han.
Avviste kontrakt i Sverige
Västerås ønsket å forlenge med 28-åringen, men han takket nei.
Flere eliteserieklubber var i kontakt med senteren og også tyske klubber meldte sin interesse:
- Men når denne muligheten kom, og alt ble lagt til rette, var jeg ikke i tvil. Agenten min og jeg ventet og ventet, for vi ville ha alle muligheter åpne. Men jeg er veldig glad for å være her.
I Västerås ble det etter hvert en skuffende sesong:
- Fansen hadde store forventninger til oss, men vi innfridde ikke. Vi endte opp som nummer sju eller åtte, forteller Larrivée.
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.