Patrick Thoresen og hans SKA St. Petersburg har levert en fantastisk sesong, og et enda bedre sluttspill, der laget gikk helt til topps i kampen om Gagarin-trofeet. 

Hamar-gutten har vært veldig sentral i SKAs suksess. Med 17 målpoeng på 22 sluttspillkamper var han en av lagets mest dominerende spillere. 

viktige marginer

- Det er en helt utrolig følelse jeg sitter igjen med nå. Vi jobbet knallhardt for hverandre hele veien inn. Det blir bare større og større jo mer jeg tenker på det, sier Thoresen om lagets utrolige reise mot sluttspillgull.

SKA lå nemlig under 0-3 i kamper i semifinaleserien mot CSKA Moskva, men snudde serien og vant 4-3. Det har aldri skjedd i russisk hockey før.

- Den serien har kanskje blitt litt glemt nå, men det er ingen tvil om at det var stort. Det ga oss en følelse av at ingen kunne stoppe oss. Vi fikk en veldig sterk tro på at vi kom til å vinne sluttspillet.

SKA vant finaleserien mot AK Bars Kazan 4-1 i kamper.

- Vi møtte et veldig godt lag i finalen, men vi hadde marginene på vår side. Det var kun i den siste kampen vi hadde full kontroll fra start. Da ledet vi 4-0 ganske tidlig i kampen, men slapp oss ikke ned. Marginer er veldig viktig i sånne serier.

Tirsdag kveld skal Patrick og resten av laget spille en showkamp mot utvalgte fans, styret og viktige personer i organisasjonen rundt laget.

- Det blir veldig morsomt å spille i kveld. I de foregående årene har det vært ganske tungt å spille den showkampen like etter at vi har blitt slått ut, men nå gleder jeg meg til å spille. Det blir sikkert fullt hus og god stemning.

stolt over Storhamar

Storhamar leverte et fantastisk sluttspill hjemme i Norge, men tapte den avgjørende kampen i Stavanger lørdag.

- Jeg synes det var veldig høyt nivå på finaleserien i år. Det var to gode lag som møttes, men Stavanger hadde marginene på sin side. Det kunne vippet begge veier, men Oilers hadde litt mer rutine i laget sitt. Det har skjedd veldig mye positivt i løpet av de siste ti månedene i Hamar, og jeg er veldig stolt over å være Storhamar-gutt, avslutter Patrick Thoresen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.