Dragons-trener Aleksander Smirnov har mikset de unge sammen med rutinerte spillere. Han tenkte på læringsbiten. Det har gitt resultater:

- En riktig avgjørelse av Smirnov. Han er klar over hvor viktig læringsbiten er i ishockey. Jeg er imponert over juniorenes prestasjoner så langt, sier Tom Erik Olsen, tidligere stjerne i Dragons, og nå trener for ett av de yngste lagene i klubben.

Ifølge Olsen er det viktig for de unge å få spilletid sammen med de rutinerte spillerne. Det får de i Storhamar nå.

Produsere egne spillere

- Det var ikke så lett som junior å slå seg inn i A-stallen på min tid i klubben. Den gangen var kjøp av etablerte spillere den raskeste vegen til den gjeve bøtta. Slik er det ikke lengre. Derfor er det både riktig og viktig at de yngre får lettere tilgang til egenutvikling og rutinert veiledning på vegen, både på og utenfor isen. Det skal mye trening og læring til for å bli en topp eliteseriespiller, men hvis de unge er villige til å legge ned det som kreves av arbeid, blir det bra.

- Gode spillere er dyre, Derfor må vi lage dem selv. Det er den nye suksessoppskriften i norske lagidretter, forklarer Olsen, og legger til at de yngre må ha tålmodighet og finne seg i å bruke tid på å bli stabilt gode.

Tom Erik Olsen er spesielt imponert over det Martin Gran har fått til, men som han sier: - Han har trent spesielt mye og den treninga han legger ned nå, kan han gå rett i banken med.

Må regne med svingninger

Erik Kristiansen, Storhamar kanskje beste spiller gjennom tidene, er enig med Tom Erik Olsen:

- Vi har mange gode juniorer fordi det er gjort en god jobb i yngres avdeling over tid. Det er mange trenere i yngres som fortjener blomster for den jobben de har gjort gjennom mange år, sier Mester Erik som gir følgende råd til de yngste på bestelaget:

- Det er nå det begynner. Det skal læres i alle sammenhenger og spillet deres skal stabiliseres. Slik er det bra at dere unge spiller sammen med rutinerte spillere, som kan hviske dere ett og annet i øret, sier klubblegenden.

- Vi må regne med at det vil være svingninger, men slik er det å være på veg til noe, sier Erik Kristiansen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00