- Det er en merkelig håndtering av NIHF. Det forbundet har gjort her, tyder på at de benytter seg av andre sanksjoner enn tidligere. Spørsmålet koker ned til om NIHF skal hjelpe klubbene eller bekjempe dem. Hvis Stavanger hadde blitt utsatt for de samme sanksjonene da de slet som verst, hadde de ikke hatt lag i dag, ei heller hall, sier direktør i Vålerenga, Jan Tore Kjær.
Han mener det er merkelig om straffen mot Storhamar opprettholdes, dersom klubben får inn så mye frisk kapital som klubben jobber for.
- Vi burde unngått denne episoden. Den er ikke bra for Storhamar, de andre klubbene og omdømmet til norsk hockey. Vi sliter med omdømmet fra før, og dette gjør det ikke bedre. Mange jeg har snakket med, våre egne sponsorer bl.a. er hoderystende til dette. NIHF er avhengig av klubbene og klubbene er avhengig av å prestere sportslig. Det vi driver med er ikke alltid forutsigbart i detalj, derfor må det være lovlig å ta grep i ettertid, sier Kjær.
Styreleder i Rosenborg Ishockeyklubb, Thomas Wiggen, har hendene fulle med å rydde opp i egen klubb, og har bedt forbundet om hjelp.
- Det eneste jeg har bedt om, er at forbundet ikke sparker klubber som ligger nede. Jeg har forståelse for at forbundet reagerer når klubben ikke viser forbedring, men så vidt jeg har skjønt, har Storhamar tatt viktige grep og er i ferd med å få kontroll.
Han er ikke enig i presidentens skepsis til at klubber får inn frisk kapital etter sesongen.
- Det er tillatt med emisjoner og frisk kapital i andre virksomheter, hvorfor ikke i hockey? Vi må dessuten få et regelverk som klargjør alle at slike mulige poengtrekk skjer før sesongstart, ikke midt i sesongen, sier Wiggen.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00