HAMAR: Göte Wälitalo sto i mål for Sverige og Björklöven på 1980-tallet.

Han står med blant annet SM-gull, OL-bronse og 79 landskamper for Tre Kronor.
Sønnen Daniel sto i går meget godt i sin andre kamp fra start i Storhamar Dragons.
- Han har ikke rent lite å leve opp til om han skal bli like god som faren, sier drage-trener Rune Gulliksen med et smil.

- Fordeler og ulemper
Det er 21-åringen enig i selv også.

- Nei, det blir ikke lett. Det har vært litt tøft å vokse opp på det stedet han spilte. Mange har sammenlignet meg med ham og hatt forventninger til meg, sier Daniel.
Men 21-åringen sier det har flere fordeler enn ulemper.
- Jeg har fått veldig mye hjelp av ham. Det sitter nok litt i familien, smiler målvakten, som kom fra nettopp Björklöven før sesongen.
Mot Lillehammer i går sto han svært sikkert, og Gulliksen var godt fornøyd med burvokteren.
- Daniel var solid. Han er kanskje den jeg er aller mest fornøyd med. Det er viktig både for ham og laget at han kommer godt i gang, mener Gullik.

1.20 unna nullen
I sin første kamp fra start for dragene var Wälitalo uheldig og slapp inn et enkelt baklengsmål. I går var han 1.20 unna å holde nullen.

- Litt surt, men vi pådro oss noen unødvendige utvisninger på slutten. Men det er ikke så viktig, det betyr mer at vi spilte bra og vant igjen, mener Wälitalo.
Han tror samarbeidet og konkurransen med landslagsmålvakt Ruben Smith vil gjøre ham til en bedre keeper.
- Jeg har som mål å spille mest mulig, men det er bra med konkurranse. Ruben er en veldig god keeper, og det blir ikke lett for meg. Men vi har et veldig bra samarbeid, og jeg tror det er en fordel at vi er jevngamle.

Fem av fem
Storhamar startet noe usikkert i første halvdel av åpningsperioden, men jobbet seg inn kampen.

- De var litt piggere enn oss til å begynne med, men de ti siste minuttene av første periode og hele andre er jeg godt fornøyd med. I tredje tok de litt over igjen, men totalt sett var det bra, sier Gulliksen, som tok sin femte seier av like mange mulige i treningskampene.
- Vi vil selvfølgelig vinne hver kamp vi spiller, men jeg tror også det er viktig at vi ikke legger for mye i det. Jeg ser mye av det jeg ønsker å se, men likevel er det mye å jobbe med - heldigvis.

Fornøyd med de nye
Det har vært mye snakk om at unggutta må ta neste steg for å heve laget fra forrige sesong.

- 4. rekka gjør jobben og sliter for laget. Mats Larsen Mostue i førstefemmeren har tatt steget og er solid. Han har forberedt seg bra i sommer. Det er en back Storhamar satser på.
- Når det gjelder 3. rekka (Eirik Børresen, Trygve Hillestad og Martin Blakseth Huse), er de ærlige lagspillere som vi er avhengige av. De har innsatsen de må ha i bunn, men har fortsatt mer å gå på offensivt, sier Gulliksen.
Han er også fornøyd med de tre nysigneringene.
- De har bidratt med positiv energi, sier Gullik.
- Det virker som det er litt bondelynne på dem. Lillehammer sine spillere var mye sintere, humrer Ole Eskild Dahlstrøm.
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.