Storhamar slet lenge, men slo til slutt erkerival Vålerenga 1-0 foran 4.663 tilskuere hjemme i Hamar OL-Amfi.

Igjen sto keeper Oskar Östlund på hodet for Storhamar. Etter kampen ville han gjerne dele æren med resten av lagkameratene.

- Jeg synes vi gjør en sterk kamp defensivt. Vi kaster oss ned foran pucken gang på gang, og det er godt å se for en målvakt, sier Östlund, som stoppet 28 av 28 skudd.

- Laget hjalp meg i kveld, men jeg skal innrømme at jeg har ganske bra selvtillit nå, smiler han.

Svak åpning

Kampens første periode minnet lite om et hatoppgjør. To forsiktige lag tok og følte på hverandre, og ingen verdens ting skjedde foran målene i Hamar OL-Amfi.

Storhamar måtte klare seg med tre mot fem på isen i over ett minutt, men oppofrende forsvarsspill av Lars Løkken Østli og co. sørget sammen med mangelfull Vålerenga-presisjon for at stillingen var 0-0 etter en svak åpningsperiode.

Tam fortsettelse

Storhamar spilte seks nesten sammenhengende minutter i overtall tidlig i midtperioden, men med én mann mindre på isen fikk Vålerenga den største sjansen. En skrekkelig tversoverpasning fra Erik de la Rose ga Martin Laumann Ylven en gratismulighet som Vålerenga-spilleren brente over.

Da åtte minutter gjensto av perioden, fikk lagene én kjempesjanse hver. Jørgen Karterud lyktes bare nesten med å finte bort Östlund, før servitør Mikael Zettergren sendte Joakim Jensen igjennom for Storhamar. Kun en våken Steffen Søberg i Enga-buret sto mellom toppscoreren og 1-0.

- Östlund sto veldig bra for dem. Det er veldig typisk oss at motstanderkeeperen står på hodet mot oss, sukker Espen Knutsen.

Zettergren avgjorde

Etter 40 triste Storhamar-minutter våknet de gule og blå endelig til liv foran 4.663 så langt skuffede supportere.

Et Storhamar-power play og en påfølgende storoffensiv tidlig i tredje periode ga vertene blod på tann. Men mens Jensen, Martin Rønnnild og navnebror Blakseth Huse fikk sine skudd stoppet av Søberg, traff Alexander Reichenberg tverrliggeren.

Så, med åtte minutter igjen på klokka, lot en avventende Vålerenga-utvisning Storhamar, som nå hadde kviknet ordentlig til, spille i overtall. Zettergren fant en åpning og banket inn etterlengtede 1-0 fra høyre.

Vålerenga tok ut målvakten og jaktet utlikning, men Östlund holdt nullen. Storhamar vant dermed 1-0.

- Det var veldig deilig å vinne foran så mange. En helt herlig følelse, sier Östlund.

Assistenttrener Pål Johnsen var veldig glad for å få med seg tre viktige poeng.

- Forskjellen på tap og seier er enorm i sånne matcher. Jeg er veldig fornøyd med det vi leverer i tredjeperioden, sier Pål Johnsen.

Storhamars lag:

Målvakt: Oskar Östlund (Robert Hestmann).

1. rekke: Erik de la Rose, Patrik Bäärnhielm - Joakim Jensen, Mikael Zettergren, Eirik Skadsdammen.

2. rekke: Scott Hotham, Jimmy Andersson - Alexander Reichenberg, Martin Blakseth Huse, Magnus Lindahl.

3. rekke: Lars Løkken Østli, Christian Bull - Hampus Gustafsson, Lars Erik Hesbråten, Martin Rønnild.

4. rekke: Magnus Eikrem Haugen - Martin Gran, Jørgen Langdalen, Anders Gulliksen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.