Storhamar - Frisk 4-5, etter straffeslag Pål Johnsen må jobbe hardere etter hvert som årene går, men sier han har sluttet å sette krav til seg selv. Nå vil han nyte de siste årene som hockeyspiller. I rollen som kaptein for klubben i sitt hjerte.
HAMAR: - Jeg føler meg pigg. Jeg jobber hardt på trening. Det må jeg gjøre, hver eneste dag. Jeg blir jo bare eldre, smiler Pål Johnsen, etter å ha snurret rundt med svimle Frisk-backer.
I fjor hadde han en kanonsesong, etter et veldig vellykket treningsopplegg på sommeren.
Mye av det foregikk sammen med Patrick Thoresen.
- Jeg har gjort det samme i år. Forskjellen er at jeg nå jobber mer ved siden av, så det har vært tøft i sommer. Men jeg må tenke positivt, ikke tenke at det er slitsomt. Da går det ikke, sier Johnsen.
Trener Peter Johansson sier at Johnsen er der han skal være, ut fra de kravene klubben og Pål selv setter.
- Jeg har egentlig sluttet å sette så store krav til meg selv. Før har jeg krevd altfor mye, og endt opp med å grave meg ned i stedet. Nå skal jeg heller nyte de siste årene mine som hockeyspiller. Hvem vet, om en to-tre, nei, kanskje fire... Eller i hvert fall to år til kan jeg være ferdig med hockey, sier Johnsen.
- Blir jeg for treg og gammal, så får jeg heller gi meg, sier mannen med flest Storhamar-kamper, som likevel ikke har tenkt til å flyte rundt uten å bidra. Til det er han for glad i å vinne og i klubben.
Etter at Mattias Livf ga seg i fjor, er rollen som kaptein i utgangspunktet ledig. I de tre første kampene har Johnsen hatt den.
- Det har vært naturlig at Pål har vært kaptein, så får vi se hva vi gjør etter hvert, sier Johansson.
- Jeg har alltid hatt en liten drøm om å være kaptein i Storhamar, så jeg vil gjerne være det. Det er en ekstra utfordring, det også, sier Johnsen, som gliser når han tenker på at han fikk være vikar for en skadd Livf og løfte bøtta foran en stappfull Hamar OL-Amfi i gullsesongen.
- Straffes for slurv
Kampen mot Frisk i går oppsummerer veteranen med at «vi har litt å jobbe med».
- Vi har spilt få kamper, men det er bra det kommer flere så vi får justert litt. I dag var det litt slurv offensivt, som gjorde at det ble trøbbel defensivt. Vi må lære oss at vi blir straffet for det.
- Jeg synes likevel det ser ålreit ut. Men jeg kan sitte her og si at det ser veldig bra ut, men kampene skal spilles og poengene deles ut først.
I en første periode Storhamar styrte, vant Frisk 1-0. Dragene kom tilbake med to fine scoringer i midtperioden, før Frisk igjen vant den siste med 3-2.
Skryt til Salsten
Forlengningen endte målløs, og Storhamars straffeforsøk var ikke imponerende.
- Selvfølgelig vil vi helst vinne, men det er først og fremst prestasjonen som teller nå. I dag så det bra ut offensivt, og vi skapte mange sjanser. Men vi må sette dem. Vi må lære oss å avgjøre kamper når vi leder, sier trener Peter Johansson.
Han testet noen nye formasjoner i går, og planen er å fortsette å lete etter de optimale kombinasjonene.
- Jeg synes vi ser bra ut i femmerne, men vi vil teste mer, sier svensken, som gir skryt til 16-årige Eirik Salsten for innsatsen i debuten.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00