- Det er morsomt å se alle backene våre i dag. De er så lojale og ydmyke, oppofrende, dekker skudd og tar smeller. Det er slike ting som ofte ikke er så lett å se, og alle vil skrive om målscorerne og matchvinnerne, men det er backene som skal ha mye av æren for at vi leder serien. Vi har rett og slett hatt det beste backspillet, sier lagkaptein Mads Hansen.

Enklere og effektivt

Storhamar mistet sin beste back på oppvarmingen i går kveld. Lars Løkken Østli gikk av med en strekk.
Inn kom unggutten Eirik Dagfinrud. Og til tider var det nesten ikke merkbart.
For Storhamars backspill er så enkelt at det er genialt denne sesongen. Og med Mads Hansen hengende over ryggen i hvert eneste bytte og i hver eneste pustepause på benken, er det lett å holde disiplinen.
- Det er utrolig artig. Vi gjør ting ti ganger enklere og mer effektivt enn i fjor og det bare flyter på. Vi får god hjelp også, spesielt i dag med så mye undertall, sier Andreas Øksnes.

Nye regler i undertall

Undertallsspillet er noe Storhamar har slitt med denne sesongen. På uttelling har Storhamar vært blant de dårligste i å holde buret rent med en mindre.
I går jobbet de som helter med en ny og bedre plan.
- Vi som spiller mye i undertall har snakket litt sammen i det siste, og blitt enige om noen nye regler for hva vi skal gjøre. I dag fungerte det mye bedre, sier Øksnes, som lar seg imponere litt ekstra av en backkollega.
- Trygve Hillestad slutter ikke å imponere. Å bli en så solid back på så kort tid etter å ha spilt løper hele livet, det er helt utrolig, smiler Øksnes.
Hillestad snakker aldri i store bokstaver, men må innrømme at det er gøy nå.
- Jeg kan jo ikke noe annet enn å nyte det nå. Det virker som det ligger litt for meg å spille back og få mye istid, men jeg vet ikke om det er det at jeg har spilt løper som gjør at jeg har blitt flink til å lese situasjonene.
Hele sesongen har han lært av Jimmy Andersson, men i går var det svensken som hadde grunn til å takke Hillestad litt ekstra, etter å ha slurvet litt ved et par anledninger. Hillestad ryddet opp gang på gang.

Ga klar ordre

Men tilbake til lagkapteinen og matchavgjørelsen. Sammen med undertallsgutta slet Mads Hansen seg nesten tom for krefter i tredje periode. Fire sammenhengende minutter spilte dragene med en mindre, men reiste seg i spilleforlengelsen og presset på for vinnermålet.
Hansen var misfornøyd med de fire som spilte i byttet foran, og ropte til Lars Erik Hesbråten at han måtte mye bedre inn på mål og krige. Så fikk han pucken og klinte den opp i krysset uten at Sparta-keeperen skjønte hva som kom der han sto bak Hesbråten.
Sånn er det å spille med Hansen i Storhamar denne sesongen. Lagkameratene må bare høre på hva han sier.
Hvis ikke får de høre det.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00