Fredrikstad
Hendelsen skjedde etter at første periode var ferdig. Hermansson og Martz havnet i klammeri foran Dragons-buret, og Stjernen-spilleren sendte i veg en klyse i retning Martz. Og traff.
Naturligvis tok canadieren tak i Hermansson.
Utfall av situasjonen: Ti minutters utvisning hver for usportslig opptreden.

- Måtte rense for spytt

- Han spyttet meg i ansiktet, ja, bekrefter Nathan Martz til HA-sporten etter at kampen er ferdig og overtidstapet konstatert.
- Jeg har aldri opplevd noe lignende på isen før. Spør du han om hendelsen, så sier han sikkert at han er uskyldig, men han traff meg i ansiktet. Jeg har aldri måttet tørke hjelm-visiret mitt for spytt før, sier Martz.
Reaksjonen til Martz var at han tok tak i svensken og fortalte akkurat hva han mente. Og fikk altså ti minutters utvisning.
- Hvis jeg hadde spyttet på deg her og nå, ville du vel sikkert også blitt irritert, påpeker Storhamars nummer fire, og fortsetter:
- Jeg og han har spilt mot hverandre mange ganger før, men jeg har aldri hatt noe spesielt problem med han. Selv om han kanskje er en «slik type spiller».

Pinlig

- Hvis dette stemmer så er det noe av det verste. Rett og slett pinlig. Det er så dumt at jeg orker nesten ikke kommentere det, sier Tom Erik Olsen, som ikke så situasjonen.
- Men han fikk jo ti minutter. Vi får uansett ikke gjort noe med det nå, sier Rune Gulliksen, som heller ikke var vitne til hendelsen.

Går ikke videre

Rett etter kampslutt hadde ikke Martz noen planer om å gå videre med saken.
- For det første så synes jeg ikke det er rart at dommeren ikke legger merke til det. Og selv om det finnes video, så er det ikke som i NHL, der man kan se fra alle mulige vinkler. Vi er ferdigspilt mot Stjernen, og jeg synes ikke det er noe vits i å rapportere hendelsen. Hadde vi hatt igjen flere kamper mot dem så hadde jeg nok vurdert det, sier Nathan Martz.
Stemningen i garderoben etter tapet var laber. Det var en kamp der Storhamar burde dratt i land seieren.
- Vi har full kontroll til 3-1, men etter det aner jeg ikke hva som skjer. Kanskje vi tok for mange utvisninger, forklarer Nathan Martz.

- Stemmer ikke

Svenske Hermansson har derimot en helt annen versjon.
- Det stemmer ikke. Jeg har absolutt ikke spyttet på noen. Vi er to fysiske spillere som spiller hardt, men jeg kunne aldri gjort noe sånt. Jeg synes det er pinlig av han å uttale noe slikt, kontrer Göran Hermansson, slik Martz forventet.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00