• IMPONERT: Petteri Nummelin liker det han har sett så langt i Storhamar.

Da Magnus Eikrem Haugen ble født i 1995, hadde Petteri Nummelin allerede rukket å bli et stort navn i Hockey-Europa.

Nå skal de to prøve å bli et så godt backpar som mulig.

– Vi satt sammen på middagen i Mora etter turneringa, og da fortalte han at han hadde spilt i Frölunda i Sverige fra 1995 til 1998. Det er helt sinnssykt at han har klart å holde seg på toppnivå så lenge, sier Eikrem Haugen, som kjente litt press da han så sitt navn sammen med finnens før gårsdagens trening.

– Jeg ble faktisk drittnervøs da jeg så at jeg skulle spille med ham. Det er ikke hverdagskost å spille med en så meritert spiller. Men jeg har ikke hørt noe negativt, så jeg regner med at det har gått bra. Han hadde vel sagt ifra dersom han var misfornøyd, gliser han.

trives med nummelin

Nummelin var med laget under helgens turnering i Mora, og han var aktiv i Storhamar-boksen.

– Han sa ifra hva vi burde gjøre og ikke, og han hjalp til med det han kunne, sier Eikrem Haugen, som synes det er stas å spille med finnen.

– Jeg håper å spille med Petteri videre. Han ser ut til å være bra trent, har gode og harde pasninger, han har et hardt skudd. Han er en fin type, og det ser bra ut, sier Eikrem Haugen.

SKRYTER AV EIKREM HAUGEN

Pål Johnsen, som fungerer som Storhamars hovedtrener mens Sjur Robert Nilsen er med landslaget, er imponert over hvordan Eikrem Haugen har spilt i treningskampene.

– Det er ikke jeg som har bestemt backparene alene, men hele trenerteamet. Vi synes at Magnus har tatt store steg, og nå håper vi at han kan lære enda mer av å spille sammen med Nummelin. Magnus har vært god i hele høst, og han fortjener det, sier Johnsen, som har en tanke bak backparene.

– Vi ønsker å sette en ung og en rutinert sammen, for det er sånn vi utvikler spillere. Jeg ønsker at vi skal få fram flere Storhamar-gutter, og det er måten å gjøre det på, sier han.

– spiller til det ikke er gøy

Nummelin forteller at han ikke tenker på alderen.

– Jeg spiller til det ikke er gøy lenger, sier Nummelin, som er imponert over laget.

– Vi spilte flere gode kamper, og jeg synes det er en bra gruppe, sier han.

Se videosak med den finske backen på www.h-a.no!

Les også
SPORT HATV: Se video med Petteri Nummelin og Pål Johnsens etter finnenes første økt med Storhamar.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00