Med seg på flyttelasset har han nemlig kona og den 14 måneder gamle sønnen Jackson.

Han har skrevet under på en treårskontrakt, og ble i går innlosjert både i sin nye leilighet og i garderoben i CC Amfi.

– Hamar er perfekt og akkurat det vi har sett etter. Familien ønsket en langtidskontrakt for å få stabilitet, og i denne klubben får vi nettopp det. Hamar blir vårt andre hjem, og det vil bli fint for sønnen min å vokse opp her, sier Tenute.

Føler seg privilegert

For få måneder siden visste ikke senteren noe som helst om Hamar, men etter lovord fra kamerat og Stavanger Oilers-spiller Josh Soares, ble 33-åringen overbevist.

– Jeg er glad for at Storhamar viser at de har tro på meg gjennom investeringen som klubben har gjort. Jeg føler meg heldig og privilegert, sier han, etter å ha fått hilse på sine nye lagkamerater.

– Om tre år håper jeg vi sitter her igjen og snakker om hvor suksessfulle disse sesongene har vært. Dette er starten på et spennende eventyr for meg og familien.

I forrige uke uttalte Sjur Robert Nilsen at Tenute er bedre enn Storhamar-hiten Jacob Berglund, som forlot laget i sommer. Forventningene overfor nyervervelsen er enorme.

– Jeg er ikke typen som løper rundt og skryter eller sier at jeg kommer til levere så og så mange poeng. Men at treneren har så trua på meg, setter jeg pris på, sier canadieren.

– Tror du selv at du vil være blant ligaens beste løpere?

– Dersom jeg spiller opp mot mitt beste, kan jeg bidra og være en god spiller i denne ligaen. Jeg tror på meg selv, men ønsker ikke å ha slike stempler på meg.

Vil bidra begge veier

Han karakteriserer seg selv i utgangspunktet som en offensiv spiller med poengteft, men skal bidra begge veger.

I fjor spilte han i SHL for Malmö, der han endte opp med 21 poeng på 46 kamper.

– Hovedsakelig er jeg en playmaker, men har også et bra skudd. Jeg vil styrke overtallsspillet, men også komme med defensive bidrag. Jeg er ingen luksusspiller, sier han, som gleder seg til å komme i gang i Storhamar-trøya.

– Jeg tror på at vi kan lykkes godt allerede denne sesongen. Selv om det høres ut som en klisjé, så er målet vårt å vinne. Det tror jeg også at vi er i stand til, sier Joey Tenute.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.