HAMAR: Sasja er blitt kontaktet av tre russiske klubber. Spartak Moskva og Khimik er de to andre, i tillegg til Severstal.

Og så lenge han ikke hørte noe fra Storhamar, begynte han å jobbe med å skaffe seg trenerjobb i Russland.

Skjønte det
- Kontrakten min gikk ut i slutten av april, og jeg hadde ikke tenkt noe annet enn Storhamar. Det var min førsteprioritet. Jeg er ikke bitter. Klubber skifter trenere, men jeg synes det er dårlig at jeg ikke har fått noe informasjon. Jeg visste kun det som sto i HA. Det å vente i to måneder er for lenge, og etter hvert skjønte jeg at de tenkte nytt. Hvis de hadde sagt direkte til meg at de ikke ville ha meg som trener lenger, så hadde det vært greit for meg. Jeg hadde taklet det, sier Sasja, og fortsetter:

- Jeg har hørt via andre at dårlig kommunikasjon skal være en grunn til at jeg ikke får fortsette, men jeg har ikke fått noen klager fra spillerne om det. Jeg synes ikke det er noe godt argument heller. De kunne sagt det direkte til meg. Det at jeg ikke har hørt noen ting om noe er ikke profesjonelt, sier 45-åringen.

Vond ventetid
Slik beskriver Sasja ventetida:

- Jeg snakket med Torbjørn Orskaug da kontrakten min gikk ut, og han sa at de skulle ringe. Det er snart to måneder siden. Det har vært vanskelig å leve i uvisshet. Jeg trodde det skulle komme en beskjed i løpet en, to eller tre uker. Men etter hvert skjønte jeg at det ikke ville bli noe.
- Hva hvis du ikke hører noe fra Storhamar før du drar?
- Jeg er ikke likegyldig til det. Det handler eventuelt om mangel på respekt, og det har jeg ikke fortjent. Vi får se hva som skjer.
45-åringen forteller at han har fått mange spørsmål fra folk om hvordan det går.
- Det er mange som ikke skjønner noe, men jeg har ikke noe svar å gi dem.

Takker spillerne
Sasja presiserer at han ikke vil henge ut noen, men at det er prosessen og mangel på kommunikasjon fra klubben han er skuffet over.

Og han vil takke spillerne.
- Jeg vil først og fremst takke Mattias Livf, Pål Johnsen, Jonas Norgren og Eirik Skadsdammen. De har vært viktige for å få kollektivet til å fungere. Jeg ønsker Storhamar lykke til, og skal følge med, sier Sasja, som flytter til Russland alene.
- Familien trives i Hamar, og kona har fått jobb. Det blir en utfordring for familien, men det skal vi klare.

Vært en drøm
Han reiser til Russland i slutten av uka, og starter i jobben som 2. trener i Severstal 10. juli. 10. september er det seriestart. Klubben har fire trenere.

- Selv om jeg ikke hadde planlagt å reise fra Norge, har det alltid vært en drøm å bli trener i Russland. Det er den beste ligaen i Europa, og jeg er stolt over å få tilbud om jobb der. Det ligger mye prestisje i det. Det er 200 gode trener som gjerne vil ha jobb der, sier han og legger til:
- Det er uansett litt trist å reise. Storhamar, sammen med Khimik, er klubben min. Jeg har spilt mange sesonger her.
Han går inn i en ett pluss ettårskontrakt.
- Vi får se hva som skjer.
45-åringen har ambisjoner som trener.
- Jeg vil hele tida utvikle meg. Jeg tror det er bra å starte som hjelpetrener og se det an.
Den russiske klubben fra byen Tsjerepovez, som ligger 45 mil fra Moskva, var ett lite poeng unna sluttspillet i KHL forrige sesong. De har et ungt lag med en snittalder på 22 år.
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.