LØRENSKOG: Det er nesten en måned siden snikskytteren i 1. rekka har truffet noe annet enn keeperen mellom stengene på ishockeybanen.
28. desember mot nettopp Lørenskog for å være helt nøyaktig.
Det betyr en måltørke på åtte kamper for Joakim Jensen og før målet på tampen av 2010 var det også fire kamper siden sist.
Tre mål på drøye to måneder er langt fra godt nok ifølge Jensen selv.
Og i går var han i likhet med resten av dragene sjanseløse mot Lørenskog.

Flyttet ned
I spann med Pål Johnsen og Eirik Skadsdammen har Storhamars nummer 21 vært de blågules mest målfarlige spiller de siste årene.
I den siste tiden har Jensen blitt offer for «degradering» i rekkesystemet utover i kampene.
Også i går - da Trygve Hillestad tok hans plass et stykke ut i 2. perioden.
- Jobben min er å score, men det har gått litt tungt i det siste, sier Jensen til HA-sporten.
- Kan ikke avskrive meg ansvar
På spørsmål om hvorfor den i utgangspunktet svært treffsikre løperen er inne i en lang måltørke, ramser han opp tre mulige forklaringer:
• Han er muligens ikke like sulten og tent som før.
• At han underbevisst forventer at ting skal gå enklere.
• Motstanderne er mer obs på angrepsvåpenet Johnsen-Jensen-Skadsdammen, som har produsert mye i flere år.
- Men jeg vet ikke. Likevel kan jeg ikke fraskrive meg noe ansvar. Når man er inne i en sånn periode er det fort at det kan gå litt på selvtillit og at de negative tankene kommer. Jobben min nå er å jobbe meg med sjøl og få tilbake de positive tankene, forklarer Jensen.
- Jeg vet at jeg fortsatt kan score mål. Jeg trenger å komme tilbake i flyten.
- Typisk for slike spillere
Trener Peter Johansson er ikke bekymret for sin elev - selv om han som nevnt har valgt å erstatte ham med andre spillere i enkelte kamper:
- For det første forstår jeg ikke så mye av det fokuset på rekkene. For det andre tror jeg mye av det med Jensen går på tilfeldigheter. Det er litt typisk for slike spillere å ha perioder der målene uteblir.

Ødela alt i 2. periode
Etter en lite publikumsvennlig 1. periode, startet nummer to i langt mer underholdende tempo.
Francis Trudel åpnet ballet for vertene, mens Andreas Gröndahl kvitterte på mesterlig vis.
Deretter fulgte et elendig overtallsspill fra Storhamar, og da Johnny Bruun skøytet ut av utvisningsboksen på 27.14, tok Akershus-laget fullstendig over.
Tre scoringer på litt over fem minutter ødela hele kampen for Storhamar.
- Vi slipper inn fire av fem mål fordi vi ikke er gode nok foran eget mål. Det er på de fem minuttene at vi taper kampen. Resten er egentlig ikke så ille, men sisteperioden preges jo av at Lørenskog allerede har vunnet kampen, sukker Johansson.
 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.