HAMAR: - Vi er i ferd med å gå motsatt vei av hele verden når det gjelder hva som er lov på hockeybaner, sier Pål Johnsen oppgitt:
- Hvis de norske dommerne mener noe annet om nivået på hva de tillater i norske serie og sluttspill, bør de dra og se et par kamper andre steder. Hektinger og holdinger som tillates i norsk hockey ville gitt to-minuttere i hopetall i internasjonal hockey. Og det sier jeg ikke fordi Storhamar tapte i kvartfinalen, det var ikke derfor vi ble slått ut, men det er et stort problem for norsk hockey.

Lønner seg?

Dragons har denne sesongen forsøkt å bli et spillende hockeylag, men Johnsen sitter igjen med en følelse av at det ikke lønner seg, selv om det gir flere tilskuere.
- Når det gir bedre resultater å ty til ulovligheter med kølla uten at man blir straffet, hva er da det enkleste å gjøre? Det er nesten umulig å satse på den utviklingen vi ønsker med slik dømming bare i Norge, sier Johnsen.
Allerede før det hadde gått et minutt av kampen torsdag, hadde Andreas Gröndahl blitt stopp av en takling der en Lillehammer-spiller gikk inn med armer og kølla hevet foran seg. Mot en liten spiller som Gröndahl kommer smellen i hodehøyde.

- NHL har skjønt det

- Se på Mats Zuccarello. For ti år siden ville han aldri ha fått spille i NHL, han ville vært for liten. Men til og med NHL-klubbene har skjønt at de måtte gjøre noe for å få et mer underholdende spill og en mer familievennlig idrett. Det er ikke mange år siden at de andre nasjonene avskrev oss fordi våre spillere var for små og lette i for eksempel junior-VM, nå er det det de satser på sjøl, og de slår hardt ned på all ulovlig bruk av kølla, sier Johnsen.

- Tillater mer enn i NHL

Lars Olav Gaden er leder i dommerutvalget i Norges Ishockeyforbund. Han er ikke enig i at Norge skiller seg så voldsomt ut.
- Vi gjorde en innskjerping midt i sesongen i fjor, og den synes jeg vi følger bra fortsatt. Vi ligger på et nivå som elitehockey, det vil si klubbene, og forbundet ønsker i forhold til et destruktivt spill, men vi tillater mer enn i for eksempel NHL, sier Gaden.
Han peker på at lagene i eliteserien har hatt forskjellige meninger som om mye annet.

Betenkelig

Storhamar-kapteinen får støtte av Storhamar-leder Tore Tomter, som også sitter i styret i Elitehockey.
- Utviklingen med mer spill og færre ulovligheter har vært så positiv av de vurderer å øke banestørrelsen i Nord-Amerika, og å tenke europeisk, slik at teknikerne og de som underholdt mest skal få bedre vilkår. Da er det betenkelig å se norske hockeykamper, sier Tomter.
Han har sett en rekke kamper i utlandet de siste årene, og er ikke i tvil om at reglene tolkes annerledes i norsk hockey. Nå håper han forbundet, Elitehockey og dommerne kan ta en diskusjon og komme fram til en felles enighet.
- Og da må vi lytte litt ekstra til landslagssjef Roy Johansen, som nettopp opplever dette på kroppen med landslaget, at norske spillere sitter for mye utvist.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00