Fredrik Lystad Jacobsen kom med i OL-troppen da en annen hamargutt, Marius Holtet, måtte takke nei til plass på hockeylandslaget. OL-debuten fikk han mot Canada torsdag kveld. Det ble tap som ventet. I kveld venter et annet stjernelag - Finland.
- Finland er jo også et lag fullt av stjerner. Det blir også en kamp med tight spill, men vi må satse på styrespill og kontringer. Da kan alt skje, sier Fredrik foran kampen.
Om sin våte OL-drøm sier Fredrik:
- Det er å spille finale mot Canada, dra ut en NHL-back og sette pucken i krysset.

Framtida

Fredrik er stjernespiller i Dragons, men han blir neppe der karrieren ut. Drømmen er naturlig nok å spille på et mye høyere nivå.
- Sverige er bra. Tyskland, Sveits. Jeg har bare lyst på å prøve meg i en større liga, Hvor det er, spiller egentlig ingen rolle. OL er et bra utstillingsvindu. Spesielt når jeg ikke har kontrakt med noen klubb etter sesongen, sier en av de raskeste skøyteløperne i den norske ligaen. Ja, så fort går det enkelte ganger at teknikken ikke greier å følge med. Dette jobber han kontinuerlig med å forbedre. Det har han også fått beskjed om av landslagstrener Roy Johansen.
- Jeg må bli bedre til å utnytte farten min og gå litt mer direkte inn mot målet, mener unggutten, som fikk med seg en sesong på lag med Mats Zuccarello Aasen i Frisk Asker. Fredrik er ikke det minste overrasket over Zuccarellos suksess i New York Rangers.
- Nei, han gjorde jo det han ville i norsk hockey, og det samme i Sverige. Han har helt utrolige ferdigheter og leser spillet bra, sier Fredrik, som gleder seg til å være på lag med Zuccarello igjen.
Når HA-sporten spør Fredrik hva den store hockeydrømmen hans er, kommer svaret lynkjapt fra 23-åringen som har spilt U16-VM, U19-VM og U20-VM tre ganger for Norge:
- Jeg kan da ikke få oppleve noe som er mye større enn å delta i OL. Jeg klyper meg i armen hele tiden. Da jeg så på telefonen at Roy Johansen ringte, begynte pumpa å gå helt vanvittig fort, og jeg svettet i hånda.
- Det var et vanvittig adrenalinkick å få vite at jeg skulle til OL, og jeg satte meg ned i sofaen og skrek. Fikk beskjed av Roy om å holde deg for meg selv fra søndag til mandag, men jeg måtte ringe og fortelle det til pappa.
Fredrik deler leilighet med Storhamar-målvakt Tommy Johansen. Lystad Jacobsen var sjuk da Storhamar møtte Vålerenga sist, og han kunne ikke si noe til Tommy da han kom fra Jordal heller.
- Jeg var så redd for å røpe meg at jeg gikk og la meg før Tommy kom tilbake fra Oslo, ler 23-åringen.
- Da det ble offentliggjort at jeg var uttatt, fikk jeg over 130 meldinger på sms og sosiale medier. Det var helt sjukt, forteller Fredrik.

Bursdagsfeiring

- Hva ønsker du deg på 24-årsdagen i morgen?
- Det har jeg ikke tenkt på. Kanskje komme meg litt ut i Sotsji og se skiskyting eller langrenn. Det beste hadde jo vært om vi hadde vi hadde gjort det bra både mot Canada og Finland. Det hadde gitt en kjempefin feiring, sier Fredrik Lystad Jacobsen, som egentlig fikk gaven på forskudd da han ble tatt ut til OL.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00