HAMAR: Etter en kamppause i november har laget vunnet de fleste kampene, og har nå klatret opp til 2. plass på tabellen i sin avdeling.
- I en storklubb som Salavat er det bare titler som gjelder, så det er litt press på oss sånn sett. Vi skal jo vinne. Og når vi gjør det bra, er det mye lettere å prestere selv også, sier Thoresen, som ble seriemester i KHL i fjor, men som røk i kvartfinalen i sluttspillet.
Klatrer på pluss/minus
Forrige sesong tronet han på toppen av pluss/minus-statistikken. I år startet det ikke like bra, men nå har han klatret til 21. plass, med 14 plussmål.
- Jeg har veldig lyst til å forbedre den statistikken ytterligere. Jeg var litt nede i grøten en stund, men har kommet meg ålreit opp. Det var litt flaut å ha minuspoeng på et topplag. Vi var veldig gode i overtall i de første kampene, og nesten alle målene kom sånn. Nå er det blitt flere i fem mot fem-spill også.
Forrige sesong satte språkproblemer en ganske effektiv stopper på mange samtaler både på og utenfor isen. Denne sesongen går det lettere på det området, etter ankomsten til svenske Robert Nilsson.
- Overgangen var ikke klar da jeg skjønte at det ble en retur, men jeg visste at han var på vei. Det gjorde det litt lettere. I tillegg er det kommet inn en svensk keeper, så vi er en liten klan med skandinaver her nå.
Familiebesøk i jula
Og ettersom Thoresen og Salavat spilte kamp både 22.- 24.- og 26. desember, ble det julefeiring med familien i Ufa.
- Det passet bra siden fatter'n (Petter, trener Stavanger) hadde spillefri. Han tok med seg søstera og mora mi, og Monica og ungene kom. Jeg kjenner kokken på en restaurant, og han disket opp skikkelig festmiddag for oss. De fikk også sett lokalderbyet mot rivalen AK Bars (4-2) med en skikkelig ramme. Det var russisk hockey på sitt beste, sier Patrick Thoresen.
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.