Etter en to uker lang landslagspause møtte Storhamar tabelltoer Lørenskog på fremmed is.

Hamar-laget leverte en førsteperiode som ikke liknet grisen. Det første baklengsmålet kom etter 18 sekunder, og de blågule lå under 0-2 etter en åpningsperiode som nesten utelukkende hadde foregått i defensiv sone.

SE HATV: Östlund vil ikke uttale seg om utespillernes førsteperiode.

- Lørenskog er mer på tå enn oss. De får det trykket de vil ha på hjemmebane, og de scorer i sitt første angrep. Det tidlige målet preger kampen. Da de også får 2-0 i første periode, rir de lenge på den ledelsen, forklarer Mikael Zettergren etter kampen som endte i et fortjent 0-5-tap.

- Er Storhamar dårlig forberedt etter landslagspausa?

- Nei, det er vi ikke. Vi har trent steinhardt gjennom hele pausa. Dette kommer ikke av dårlig trening. Vi var godt forberedt til kampen, så det finnes ingen slik unnskyldning, svarer svensken bestemt.

Frykter ikke Lørenskog

Torsdag så Storhamar ut som et langt svakere ishockeylag enn Lørenskog, som er en av gultrøyenes mest aktuelle sluttspillmotstandere. Zettergren tror ikke at nivåforskjellen i Lørenskog ishall får vertene til å drømme om å møte dem i NM.

- De husker nok også 6-2-resultatet fra Hamar OL-Amfi i januar. Lørenskog vet at vi har et annet nivå i oss, sier han og fortsetter:

- Vi har tidvis spilt bra hockey i det siste. Så lenge vi er på vårt beste, kan vi slå alle i NM - selv om vi gjorde en svak kamp i dag.

Rundspilt i første

Storhamars førsteperiode ble et eneste langt mareritt i egen sone.

Allerede etter 18 sekunder satt 1-0. James Sixsmith plukket opp pucken i midtsona, skar inn fra venstrekanten og klemte skiva forbi Oskar Östlund.

Nathan Lognpre sørget for at vertene ledet 2-0 etter første periode. Storhamar-backene ble rundspilt, og Jonas Djupvik Løvlie fant Lognpre, som fortjent doblet Lørenskogs forsprang.

Nye scoringer

Da tredje periode var sju minutter gammel, kom nummer tre. Tony Romano vant en duell med Larrivée og smekket pucken inn i det nærmeste hjørnet. 

Seks minutter senere satt spikeren definitivt i kista. Robin Dahlstrøm kom alene med Östlund og satte pucken resolutt opp og til høyre.

Sekunder før slutt fastsatte Villiam Strøm sluttresultatet til 5-0.

Storhamars lag: Målvakt: Oskar Östlund (Robert Hestmann).

1. rekke: Andreas Øksnes, Lars Løkken Østli - Eirik Skadsdammen, Christian Larrivée, Joakim Jensen.

2. rekke: Patrik Bäärnhielm, Erik de la Rose - Mikael Zettergren, Jacob Berglund, Anders Gulliksen.

3. rekke: Christian Bull, Scott Hotham - Alexander Reichenberg, Lars Erik Hesbråten, Martin Rønnild.

4. rekke: Magnus Eikrem Haugen - Hampus Gustafsson, Martin Blakseth Huse, Martin Gran.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.