HAMAR (HA): Han har spilt 19 sesonger i den norske eliteserien i hockey. 42-åringen startet trenergjerningen i Frisk Asker, og har vært trener i Storhamar i fire år. I tre av dem har han vært hovedtrener.

Det ble en brå slutt.

Fredag ringte nemlig kaptein Mads Hansen. Det kom en ny smell. Gul og blå.

LES OGSÅ: Jobber på spreng for å unngå konkurs

Smithurst synes han og spillerne har fått altfor mange trøkker i Dragons-tida hans.

– Ingen konflikt

– Jeg fikk sjokk da Mads ringte meg. Han skulle ha et møte med spillergruppa for å lufte mulig lønnstrekk. Saken er at laget ikke har råd til å miste noen spillere. Jeg ville ikke stå å se på at laget ble splittet. Overgangsvinduet er jo åpent til 31. januar. Verken Jonas (Norgren) eller jeg ville at det skulle skje, det hadde vært tjenestefeil å la det skje. Hvis Storhamar hadde mistet fem-seks spillere ville klubben vært død de neste ti årene, sier den tidligere Dragons-treneren.

42-åringen vil presisere at han sa opp jobben sjøl, frivillig.

– Det er ingen konflikt med klubben. Det er viktig for meg å få fram. Jeg føler heller ikke at jeg har mistet garderoben. Dette handler om økonomi, og klubben er i en vanskelig situasjon, sier Smithurst, og fortsetter:

Nok var nok

– Det er en klassisk trenerinnstilling å beskytte spillerne sine. Nå syntes jeg at det var nok. De har vært veldig lojale, og har tatt mange smeller. Jeg ringte Jonas og sa at jeg hadde tatt min beslutning. Han ble med på det. Vi følte at vi gjorde det eneste riktige.

Han ga følgende bilde på situasjonen da han snakket med Jonas Norgren på telefonen:

– Det føles som en sjuende finale. Keeper Norgren er ute av målet, og jeg dekker et skudd. Jeg gjør det for laget.

Han innrømmer at det er veldig mye følelser som svømmer gjennom kroppen nå. Hele døgnet. Michael Smithurst har hatt ishockey på brødskiva i mange år. Det har vært en veldig stor del av livet hans.

– Dette er veldig vemodig og tungt. Jeg har fulgt mange av spillerne over tid, og de har en god framtid på isen. Jeg er skuffet over at det ble som det ble. Jeg er glad i klubben. Både Jonas og jeg er jo Storhamar-gutter etter mange år i klubben.

Oppmuntret spillerne

Smithurst gjennomførte fredagens trening. Lørdag klokken ti hadde han et møte med spillerne og støtteapparatet.

– Jeg oppfordret dem til å kjøre på videre. Det bor veldig mye i disse spillerne og dette laget. Det er utrolig viktig at klubben kommer på rett kjøl økonomisk. Jeg håper inderlig at det ordner seg.

Usikker på framtida

42-åringen vet ikke hva han skal gjøre framover.

– Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Det er bare tomt nå. Men jeg må ha en inntekt. Det får ta den tida det tar. Om det blir hockey eller noe annet vet jeg ikke nå, sier Michael Smithurst, som ikke ville kommentere de siste uttalelsene fra Erik Kristiansen om økonomien.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00