På den siste feriedagen hjemme med familien i Hamar tar han seg tid til en prat med HA-sporten, i en hage badet i sommersol. I dag bærer det av sted til en ny sesongoppkjøring i St. Petersburg.
To år på rad har storlaget røket ut i semifinalen i sluttspillet. Begge ganger mot Dinamo Moskva.
- Jeg tror vi kommer til å havne i helt lik posisjon i år, i en semi. Vi må forbedre oss enda mer og være enda mer lojale mot systemet. Nå har han treneren vi har nå (finske Jukka Jalonen) hatt mer tid til å jobbe inn i skallen vår at vi må legge personlige agendaer til side, og da tror jeg vi kan ta oss helt til finalen. Men det kan også bli samme spøkelse som i fjor, det er opp til oss selv, sier Thoresen.

Må si fra

Han er klar på at det med personlige agendaer har vært et problem i klubben, som i fjor ble seriemester med god margin.
- Ja, men jeg føler vi har kvittet oss med en del av spillerne som bare har vært egoister. Det er helt utrolig hvordan noen av russerne tenker på seg selv og ikke bryr seg om laget. Noen smiler om de har scoret i 2-4-tap, mens de er sure uten mål i 5-1-seier.
- Sier du fra?
- Ja, jeg sier fra. Jeg har havnet i flere nestenslagsmål på lagmiddager og slike ting. Jeg synes sånt er helt håpløst, spesielt i et sluttspill. Rett skal være rett, har du mistet en assist skal du ha den, men er du sur og grinete kan du holde det inni deg. Det har vært noen situasjoner på og utenfor isen hvor vi har stått og skreket litt, slike konfrontasjoner er jeg ikke redd for i det hele tatt. Det trengs, sier Thoresen.

Åpner for Sveits

Han har forlenget kontrakten med St. Petersburg-klubben med ett år. På spørsmål om hva som skjer etter det, er han litt usikker.
- Som jeg sa til dem da jeg skrev bare ett år til, jeg går på mitt femte år. Det blir tøffere og tøffere å dra tilbake. Jeg har hatt fire veldig bra år, men har kjent litt på at jeg kanskje trenger noen nye utfordringer etter hvert. Men det er slike tanker som kommer og går.
Om det blir noe annet neste sesong, er Sveits ett alternativ om han fortsetter i Europa. Mye på grunn av barnas skolegang.
- Men NHL ligger jo alltid der. Hvis jeg vil bytte beite, vil jeg se om noen vil ha meg, men jeg blir 30 til vinteren så tiden kan jo ha rent ut, det vet man ikke.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00