HAMAR: Det var i gårsdagens VG at Espen Knutsen gikk ut å slo et slag for mer slåssing. Vålerenga-treneren mener dette er en enkel veg å gå for å gjøre hockey mer populært i Norge. Han vil ha mildere straffer for slåssing.
- Heve kvaliteten
Knutsen er sikker på at publikum vil ha mer slåssing, og at det vil trekke flere folk til hallene.
Det er altså daglig leder i Dragons, Carl Oscar Bøe Andersen, totalt uenig i.
- Dette er en primitiv skivebom. Jeg tror ikke mer slåssing på norske hockeybaner vil gjøre at det kommer flere tilskuere. Vi må heve kvaliteten på spillet, og produsere landslagsspillere. Det skaper interesse, sier Coba, og fortsetter:
- Jeg tror vi er ute å kjøre hvis vi tror at slåssing vil gjøre hockey mer populært.
Jobbet med omdømmet
Vålerenga-trener Knutsen drar paralleller til USA og Canada.
- Der er slåssing en del av spillet, sier Shampo, som får støtte av Anders Myrvold, som fikk matchstraff for slåssing i seriekampen mot Vålerenga nylig.
- Det som fungerer i USA og Canada fungerer ikke nødvendigvis her, sier Bøe Andersen, og legger til:
- Vi har en jobb å gjøre for å få flere folk på kamp, men mer slåssing er ikke løsningen. Vi har jobbet mye med omdømmet for å få til en idrett flere vil like.
Støtte av Salsten
Carl Oscar Bøe Andersen får støtte av sportssjefen i ishockeyforbundet, Petter Salsten, som har lang fartstid i Storhamar.
- Hvis vi må slåss for å trekke folk til tribunene, har vi et problem. Hvem vil sende ungene sine til en slik idrett? Spør Salsten.
- Vil ha bra spill og mål
Dragons-back Cato Ørbæk er også uenig med Shampo.
- Jeg er ganske sikker på at publikum vil se bra spill og fine mål i stedet for mye slåssing, sier Dragons-backen, som reagerte på en situasjon på Jordal Amfi torsdag.
Cato Cocozza gikk rett i ansiktet på Joakim Jensen under en dropp i midtsonen, og delte etter hvert ut flere slag.
- Jeg vet ikke hvorfor. Kanskje var det et taktisk grep av Shampo for å få spill fire mot fire. Men Jensen var rolig, sier Ørbæk.
- Litt rart
Joakim Jensen kommenterer den seansen slik:
- Han snakket først med Shampo, og så prøvde han seg. Det var litt rart, men for meg var det helt uaktuelt å bli med på noe. Da hadde jeg satt meg sjøl foran laget. En utvisning der ville vært dumt, sier Jensen, som har spilt juniorhockey i Canada.
- Slåssing er en del av hockey'n der, men også der er det uskrevne regler på når det skjer og hvem som er involvert. Slåssing er ikke en del av hockey'n i Europa, og jeg ser ikke noe poeng i å overføre det hit.
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.