• DRAGONS: Pål Johnsen (t.h.) og Linus Johansson er klare for treningskamp mot Oskarshamn i Hamar OL-Amfi i kveld.Foto: Mikkel Torpen Hokstad

Pål Johnsen er klar for sin 23. A-lagssesong i ishockey; den 21. i Storhamar, og er tent som bare det. Pål blir nesten litt irritert når vi spør om han har fått ny gnist med Smirnov som trener.

-Nei! svarer han bestemt:

- Gnisten har vært der hele tiden, og det er ikke noe å lure på. Den avhenger ikke av hvem som er trener. Men jeg synes det er spennende å ha tilbake Sasja, fastslår Johnsen.

Naturlig autoritet

- Sasja setter høyere krav til oss, og er fast bestemt på hvordan vi skal spille. Han står ikke og skriker, men vet hva han vil, har en naturlig autoritet og er opptatt av at vi skal opptre som et lag.

- Har han forandret seg på de fem årene han har vært borte?

- Ja, han har tatt med seg ting fra Russland og har en helt annen hockeyfilosofi nå. Det som var riktig tidligere, er nå blitt umoderne. Det er først og fremst angrepsspillet som er forandret, og det skyldes ikke minst at lagenes forsvarsspill er blitt bedre.

- Nå er det mer trafikk på mål som gjelder. Flere skudd på mål. Det er vel kanskje min akilleshæl som hockeyspiller. Jeg er mer glad i å slå en pasning, men den blir nok ikke borte.

- Alltid noe nytt

Pål Johnsen ser at det er viktig å være med på utviklingen.

- Det er også utviklingen som gjør at du holder deg oppe. Det er alltid noe nytt. Er du ikke med på det, er du ferdig som spiller på topplan.

Når HA-sporten spør Johnsen vurdere de nye spillerne som har kommet, synes han det er litt for tidlig å være bastant om det.

- Alle ser bra ut og har basiskvalitetene som skal til. Men det er først når det drar seg litt til, vi ser hva de har.

Sammenligning av lagene

- Hvis vi sammenligner årets lag med fjorårets. Hva mener du da?

- Det er vanskelig å si. Jeg vil vel si omtrent som i fjor. Vi er blitt litt sterkere på backsiden og lytt tynnere på forwardsiden, kanskje. Vi har mistet noen tyngre forwards, sier Johnsen.

Treningsperioden før seriestart var artigere for 20 år siden, men han gleder seg til alvoret starter. Fortsatt er det treningskamper som gjelder, og i kveld kommer Oskarshamn til Hamar OL-Amfi. Fredag og lørdag er det Strandtorget Cup på Lillehammer.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.