HAMAR: Elitehockey AS ble stiftet i 2004, etter at det var uro rundt daværende Eliteserieforeningens mandat og oppgaver, blant annet i økonomiske spørsmål. Etter hvert mener Pål-Jan Stokke at det har tatt litt av.

- Målet var å få til en bedre dialog med ishockeyforbundet. Det var nok en reaksjon på at det var for lite økonomi i norsk ishockey, og en frykt for at et forbund som var rammet av dårlig økonomi, skulle ta mer fra allerede pressede klubber. Den dialogen synes jeg ble positiv, men etter hvert tok det litt av med ambisjoner om å ta over rettigheter og lignende, sier Stokke.
Personer i Elitehockey AS mente forbundet gjorde en for dårlig jobb på markedssida, og mente de kunne gjøre den bedre. Pr. i dag har ikke Elitehockey AS klart å tilføre norsk hockey noen stor økonomisk gevinst.
I løpet av sin korte perioder har Elitehockey vært i opposisjon med Norges Ishockeyforbunds styre og administrasjon på flere områder. Blant annet forhandlet Elitehockey fram en tv-avtale med Viasat, uten å konferere med forbundet, slik avtalen da var.
Daværende generalsekretær Terje Jørgensen ville ha en avtale med tv2, men Elitehockey ville ha Viasat som samarbeidspartner. I dag er det bare en liten del av befolkningen som kan se norsk hockey på SportN.
I 2006 jobbet Elitehockey for å få til et ekstraordinært ting for å kaste det sittende styret i forbundet.
Elitehockey eies med ti prosent av hver av lagene i eliteserien ifølge foreningens egne nettsider.
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.