HAMAR (HA): Presidenten i Norges Ishockeyforbund, Gerhard Nilsen, mener at klubben må ha inn 3,4 millioner kroner for å unngå 15 minuspoeng - etter prognoser levert 30. september.

Daglig leder i Storhamar, Erik Kristiansen, mener at tallet er 1.560.000.

Tvil om ordlyd

Begge viser til praktiseringen av forbundets vedtak fra 13. november 2013, der det står: «Sanksjonsvedtaket iverksettes hvis rapporteringen 15.01.14 ikke viser en reduksjon av den negative egenkapitalen på 1,5 millioner sammenlignet med årsregnskapet fra 2012».

I dette legger Kristiansen at vedtaket åpner for et underskudd i årets regnskap på 800.000 kroner (-2,3 millioner + 1,5 mill. = - 800.000 kroner).

Må drifte i null

Hockeypresidenten mener det er viktig at landets beste klubber framover driver på en ordentlig og redelig måte.

- Ingen kan drive butikk ved å kvitte gammel gjeld og samtidig skaffe seg ny, sier Gerhard Nilsen som viser til at forutsetningen for at lisensen ble gitt, var at den samlede underbalansen i klubben skulle reduseres med 1,56 mill. kroner.

Derfor mener den pensjonerte bankmannen at det er krystallklart at Storhamar først komme ut med minst nullresultat på drift i år. Deretter må de skaffe en tredjedel av den negative egenkapitalen, som var på drøyt 4,6 mill.

- I tillegg har Storhamar en post med ansvarlig lån på vel 4,6 millioner kroner som ikke er med i dette regnestykket, men som blir omgjort til tilskudd når alle formaliteter er i orden, sier Nilsen.

Lisens på vilkår

Han er også kritisk til at klubbene ødelegger sitt og sportens omdømme ved å skaffe seg gjeldsdekning i form av innsamlinger og akkordforhandlinger.

- Er det forskjell på det og slik Stavanger og Lørenskog driver, der «rike onkler» dekker underskuddet hvert år?

- Hvis klubbene har en avtale med noen som skal inn og rette opp underskudd, er det greit. Løsningen for de andre er enkel: De ikke bruker penger de ikke har, og at hodet styrer mer enn hjertet.

- I klartekst betyr det at Storhamar ikke skulle hatt lisens?

- Det ble sagt i vedtaket som ga lisens at dersom kontantstrømmen svikter, må klubben redusere aktiviteten. I motsatt fall var det varslet sanksjoner. Storhamar har hatt god oversikt og ikke skjult noen ting for oss. Det er bare ikke gjort nok for å kutte kostnader.

Uenig

– Jeg ser hva Gerhardt Nilsen sier, men vi forholder oss til enigheten i pressemeldingen som er sendt fra forbundet den 19. november.

Det sier Erik Kristiansen. Utover det vil han ikke kommentere verken om avtaleteksten åpner for en misforståelse, ishockeypresidentens uttalelser eller uttalelsene til ledere i Vålerenga og Rosenborgs.

Målet står fast

– Vi skal kvitte oss med 2,5 millioner kroner i negativ egenkapital. Det vil bli gjort kjent for Norges Ishockeyforbund i rapporten vi sender den 31. desember, og som forbundet skal behandle i andre halvdel av januar. Så får Nilsen og styret tolke hva som er riktig ut ifra avtalen det ble oppnådd enighet om. Vi har sagt at vi skal forbedre egenkapitalen vår betydelig og står ved dette fortsatt.

Storhamars daglige leder og tidligere styreleder mener Nilsen & co. må vurdere poengstraffen når klubben rapporterer ved årets slutt.

– Hvis vi legger fram en betydelig nedskriving av negativ egenkapital per 31.12, kan ikke jeg se at det kvalifiserer for 15 minuspoeng. Klarer vi det vi har satt oss som mål, må i det minste straffen bli atskillig mildere enn de 15 poengene, sier Erik Kristiansen og legger til:

– Vi jobber videre og ser fram til å få omgjort ansvarlige lån til tilskudd når den tid kommer neste år.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.