HAMAR: Det er ikke hverdagskost for Storhamar å banke Vålerenga på Jordal. Peter Johanssons karer var veldig nær i sesongens første møte, men røk i sudden.
I Hamar OL-Amfi ble det imidlertid Storhamar-seier over den argeste konkurrenten da VIF ble slått 2-1.
- Det ultimate for Storhamar er å slå Vålerenga på Jordal. Det koster litt mer, og spillerne må være villige til å betale premien, men det drar med seg så mye godt, sier Tom Erik Olsen.

- Har overrasket litt
Den tidligere storspilleren lar seg sjelden overraske av at Vålerenga tar poeng, men synes likevel de har gjort det bedre enn han hadde trodd etter å ha mistet mange spillere.
- Vålerenga har vært flinke og truffet med sine kjøp. Keeperen deres (Patrick DesRochers) har jo tatt 20 poeng alene.
- Vålerenga går som toget. En må fighte med dem helt ut, og det er aldri trygt å lede med to mål på Vålerenga. De kommer alltid tilbake, er seige og har mye stolthet, mener Olsen.

- Har spilt positiv ishockey
Han synes Peter Johansson og Michael Smithurst har fått mye av årets Storhamar-lag.
- Det begynte litt dårlig, men nå synes jeg de har fått sving på laget. Og det ser ut som om spillerne har det morsomt.
- Storhamar har spilt en positiv hockey, men det er fortsatt noen som kan løfte seg litt til. Forskjellen på Storhamar og Sparta var at Sparta hadde fire gode rekker, mens det gjerne er første- og andrerekka som må gjøre det i Storhamar.
Christian Larrivèe,
Olsen er utrolig fascinert av Christian Larrivèe, og mener kanadieren er ligaens desidert beste spiller.
- Han er rett og slett for god for den norske ligaen, sier Tom Erik Olsen.
- Han gjør så mye bra på egenhånd og er i tillegg den komplette lagspilleren. Larrivèe trekker jo alene 1.000 tilskuere til hallen, og er selve kremtoppen på laget. Voldsomt god, mener Tom Erik Olsen, som tror det kan bli tøft for Storhamar å ta medalje i årets serie.
- Men det er mulig.

Salsten enig
Også tidligere lagkaptein, Petter Salsten, synes Storhamar har vokst etter en litt tung start da nye trenere og et nytt lag trengte litt tid på seg til å bli samkjørte.
- Jeg tror det blir tøft å krype opp på medaljeplass, men alt er mulig i en tøff og spennende serie.
- Hva med mulighetene til å slå Vålerenga i kveld?
- De er store, selv om Vålerenga har imponert resultatmessig. De har mistet mange spillere, men likevel prestert veldig bra. Vålerenga har sluppet til unge spillere, og de har skaffet seg god import, sier Salsten, som i likhet med Tom Erik Olsen tror Johan Ramstedt vil heve Storhamar-laget:
- Det er naturligvis avhengig av hvordan han er i form. Men er han slik han avsluttet forrige sesong for Storhamar, vil han være en tilvekst for alle lag, mener Salsten.
 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.