Forrige sesong ble turbulent for svensken. Han endte opp som 8. utlending i Storhamar etter den mye omtalte statsborgerskap-saken. Etter sesongen sa Jimmy Andersson opp kontrakten sin, og planen denne sesongen var å spille 2. divisjonshockey med nystartede Storhamar 2.

Men så ringte telefonen til Andersson. Frisk-trener Sune Bergman har tre etablerte backer på skadelista, og trengte hjelp. Dermed ble de enige om en korttidskontrakt, en månedskontrakt.

Spilte i klubben lenge

Jimmy Andersson forteller at det som skjedde i Storhamar er et avsluttet kapittel for ham.

Søndag møter han de gule og blå i Askerhallen.

– Det blir helt sikkert mye følelser. Det mest spesielle med å møte Storhamar er at jeg spilte i klubben så lenge, og det er alltid noe spesielt å spille mot kamerater. Men jeg har spilt mot kamerater fra Karlstad tidligere, så det er ikke ukjent. Jeg tror det vil gå seg fort til når kampen først starter, sier Jimmy Andersson.

Så langt har han spilt to kamper i Frisk-drakt, mot Vålerenga og Lørenskog.

– Det var moro at de ringte, og de fleste synes vel det er spennende å være attraktiv for noen. Jeg må innrømme at det var lettere å si ja til en korttidskontrakt enn for eksempel en kontrakt ut sesongen, så lenge jeg fortsatt skal bo i Hamar, sier Jimmy Andersson, som kjører tog til og fra trening og kamper i Asker.

Han fortsetter:

– Det har vært moro å kjenne på nivået i eliteserien igjen. Utfordringene lå i det å komme inn i det tempomessig, og det å ta raske og gode valg. Men det kommer seg, sier svensken.

Han vil ikke si noe om det kan bli aktuelt å forlenge månedskontrakten, som varer i tre uker til.

– Klubben kommer sikkert med et utspill etter hvert, så får vi ta det derfra.

Bergman er fornøyd

Frisk Asker-trener Sune Bergman er veldig godt fornøyd med å få Jimmy Andersson inn i laget.

– Det gikk veldig fort fra den første kontakten til han var på plass. Han har klart seg bra, og jeg er helt sikker på at det vil bli bedre og bedre utover. Jimmy er en god allroundback, med gode skøyteferdigheter og bra spilleforståelse. Han er en veldig god løsning for oss, sier Frisk Asker-treneren, som tror søndagens møte med Storhamar blir et jevnt oppgjør.

– De har et bra lag, med gode spillere som Nummelin og Tenute.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.