HAMAR: Han ble hentet til Storhamar av Lasse Beckmann i 1984.
- Det er den beste tiden i hockeylivet mitt, sier Lenny Eriksson.

Planen var kun en sesong
I utgangspunktet skulle han bare være i Storhamar en sesong.
- Dette skulle være et avsluttende eventyr for meg som spiller. Det ble mer enn en sesong, kan du si. Jeg kom som ungkar, og etter hvert ble det kone, to barn og hund. Hamar-perioden var en fin tid. Den ligger varmt om hjertet, sier Eriksson.
Han fikk med seg 179 kamper og fem sesonger som spiller.
- Jeg var spillende trener i to og en halv sesong. Jeg startet trenerjobben i Storhamar. Det betydde mye for meg.
Etter Storhamar ble det to sesonger som trener for Lillehammer.

- Spennende lag
Han har fortsatt kontakt med noen fra Hamar-tida.
- Jeg har vært innom Hamar en del etter at jeg flyttet, sier svensken, og fortsetter:
- Jeg har fulgt med klubben. Nå har de et nytt prosjekt, og jeg synes de har et spennende lag på gang. Det er en blanding av ungt og rutinert. Jeg tror Storhamar vil avansere på tabellen.
I kveld er det Sparta-Storhamar i Sparta Amfi.
- Jeg tror det blir en tøff og spennende hockeykamp. Storhamar har slått Lørenskog og Stavanger i de to siste kampene. Det er sterkt.

Hockey på heltid
Lenny Eriksson fortsatte trenerkarrieren etter at han flyttet fra Norge.
- Jeg har jobbet med hockey på fulltid i alle 17 årene etter at jeg flyttet fra Norge.
Han har holdt til i det som nå heter Allsvenskan, og har trent Arboga, Östervåla, Nybro, Nyköping, Oskarshamn og Tingsryd.
- Jeg tok over Oskarshamn midt i forrige sesong, og vi klarte å beholde plassen. Jeg var lengst i Nybro. Der var jeg i fem sesonger fordelt over to perioder.
Han hadde også tilbud fra eliteserieklubber i Sverige.


Spennende med Sparta
Foran denne sesongen ringte noen fra Sarpsborg til Lenny, og lokket ham over grensen igjen.
- Jeg har jobbet mye i Allsvenskan, og var litt lei ishallene og de samme ansiktene. Jeg trengte ny energi, og Sparta var veldig spennende. Det er en bra og solid klubb, og hockeyinteressen i byen er stor.

To trenere
Nå er han i utgangspunktet sidestilt med Sjur Robert Nilsen.
Eriksson har ansvaret for løperne, mens Nilsen tar seg av backene under kampene.
- Vi samarbeider veldig bra. Han har ansvaret for den fysiske treningen og videoanalyse i tillegg. Jeg har aldri jobbet på denne måten tidligere. Det er utviklende og spennende.
Sparta har startet sesongen veldig bra, og Lenny Eriksson forteller at drømmen er gull.
- Vi jobber for det hver eneste dag. Vi har startet bra. Det ble tap mot Vålerenga, men da syntes jeg vi var det beste laget. Vi tapte etter straffer mot Lørenskog. Det var også en bra kamp av oss, men vi hadde ikke marginene med oss. Sparta har et spennende lag, som blir bedre og bedre. Men det blir kamp om gullet. Det er flere som vil være med, sier Lenny Eriksson.
Som altså tar imot gameklubben Storhamar i kveld.
 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.