HAMAR: Johnny er klar for sin 10. sesong med A-laget. Jostein går på sin 6. sesong.

De er far og sønn.
Et bra team.
Og de er to av gutta.

Mange timer
- Den første sesongen jeg var med, skrev jeg opp timer. Det ble mellom 1.500 og 1.600 timer i løpet av åtte måneder. Etter det har jeg ikke telt timer. Det spiller ingen rolle. Vi gjør dette fordi vi synes det er moro og det er et herlig miljø. Jeg blir ung igjen sammen med disse gutta, sier Johnny, som bruker avspasering og feriedager når han er på noen bortekamper.

58-åringen starter dagen før vi andre har vurdert å dra opp et eneste øyelokk.
- Jeg er i ishallen klokken kvart over fem hver morgen. Jeg er der til halv sju. Da drar jeg på jobb. Er ferdig der kvart på tre. Så er det middag, og rett i hallen igjen. Jeg er ferdig rundt klokken sju. Jeg er takknemlig for at jeg har en snill og tålmodig kone og en snill arbeidsgiver, sier 58-åringen, som kalles Puma, et navn som har hengt ved ham siden tida som keeper i Cartherud.
Puma junior, Jostein, står opp litt senere. Han er ikke i hallen før klokken sju…
- Jeg er i hallen fram til 12. Noen dager i uka er jeg på Flengsrud Sport, og så er det tilbake hit for å forberede ettermiddagsøkta. Jeg er ferdig rundt halv sju, sier 25-åringen.

- De viktigste
Guttene blir ikke rike av jobben, men setter utrolig pris på tilbakemeldinger fra spillere og andre.

Midt under intervjuet dukker trener Rune Gullikesen opp. Han er helt klar:
- Uten disse gutta stopper det opp. De er viktigst av alle. Spillerne setter også utrolig pris på den jobben materialforvalterne legger ned, sier Gulliksen.
Jostein tror Storhamar har fått inn en bra kultur på det meste. Også på utstyr, orden og hygiene.
- Marius Mathisrud fikk kultursjokk da han kom hit. Alt var i orden. Vi liker å ha det slik. Hygiene og renhold er viktige stikkord. Vi er et bra team rundt laget, inkludert lege og fysioterapeut. Alt må fungere, og alt legges best mulig til rette slik at spillerne kan prestere, sier Jostein.

Spesielle ønsker
Med 23 spillere i stallen blir det mange forskjellige ønsker.

- Det er en del spesielle ønsker, ja. Et bra eksempel: Henrik Höglund fikk alltid to svarte taperuller før morgentrening på kampdag. Han kjente på dem, og valgte en rull som han skulle bruke før kampen. Vi fikk ikke lov til å henge opp draktene på plassene til spillerne, før Höglund hadde gått fra garderoben etter morgentreninga. Slik var det bare, sier Jostein, som også har med seg Ingemar Østeraas på materiallaget.
Jonas Norgren skulle alltid ha 50-50 med vann og cola.
- Ellers ble det krampe. Det var viktig.
En annen god historie fra Jostein:
- Michael Tjällden hadde med egen kupevarmer til bil, og brukte den til å tørke skøytene sine. Den sto fast på plassen hans.

Forberedt på alt
Det blir mye klesvask. Det svettes vanvittig mye av 23 hockeyspillere i løpet av en uke. To vaskemaskiner og en tørketrommel durer på nesten døgnet rundt.

Men det er bare en liten del av det. Jostein blir ikke overrasket over utfordringene lenger.
- Det gjelder å være løsningsorientert og forberedt på alt.
Sliping av skøyter er en egen del av jobben, og det er utrolig stor forskjell på ønskene. Ikke bare når det gjelder type slip.
Men også på hvor ofte det skal gjøres.
- Lars Løkken Østli skal ha nyslipte skøyter hver dag, mens Johan Ramstedt nøyer seg med en gang i måneden. Det er egentlig bra at ikke alle er like nøye som Lars, gliser Jostein, og legger til:
- Det er en spiller på landslaget som får slipt skøytene foran hver periode. Det er ekstremt, sier yngste Smeby, som også er materialforvalter på landslaget.
Han gleder seg til OL, og håper også på VM-tur.
Men først blir det mange timer med Storhamar.
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.