HAMAR: I fjor tapte Storhamar samtlige fem straffeslagkonkurranser de var involvert i.

Mot Stjernen brøt de forbannelsen på første forsøk.
- Nytt blod, vet du, gliser Marius Mathisrud.

- Ble litt shaky
I debuten foran sitt nye hjemmepublikum, ble han sendt utpå for å sette den avgjørende straffen. Pang i krysset.

- Jeg ble litt shaky, jeg må innrømme det. Men jeg hadde bestemt meg på forhånd, forteller Mathisrud, som avslører at han trente på nettopp straffer på morgentreninga før kampen.
- Ole Eskild Dahlstrøm ble imponert av det han fikk se på treninga, så jeg fikk prøve meg i kampen også. Jeg tror faktisk ikke han kunne gjort det bedre sjøl, humrer Oslo-gutten, og legger til:
- Ikke for å være breial, men den var fin den.

Et lite vink fra Johnsen
Nå hører det med til historien at Dahlstrøm lovet å jekke ned Mathisrud etter at han satte inn to mål i sin første kamp for Storhamar i treningsoppgjøret mot Frisk Asker.

Det spørs om han ikke har gjort jobben sin akkurat der.
Breial var i hvert fall straffa til Pål Johnsen. Med en herlig lobb sendte han dragene i føringen.
Og så vinket han i retning Stjernen-boksen, der backene han hadde lekt seg med tidligere i kampen satt og beskuet seansen.

Ga Ruben æren
Like god var ikke straffen til Joakim Jensen, noe også Mathisrud visste å påpeke.

- Ikke hans sterkeste side, smiler Mathisrud, som ville gi det meste av æren for poengene til Ruben Smith.
- Han var veldig god hele kampen. Jeg var bare god i ett sekund.
Også trener Rune Gulliksen takket Ruben Smith.
- Han sto meget bra, og bidro mye til at vi vant på en dag vi ikke kommer helt opp der vi ønsker. Det er godt å vinne på en sånn dag, sier Gulliksen.
Han innrømmer at han ble overrasket over hva Stjernen - uten flere av sine beste spillere - presterte.
- Vi var ikke helt forberedt på at de skulle være så friske. Men det har ikke noe med dårlig jobb i forkant å gjøre, vi tok ikke lett på Stjernen. Vi kan ikke ta lett på noen, sier Gulliksen.

Gullhjelm-Jensen
Han fikk se en nervøs åpning fra Storhamar, og en førsteperiode med mye fram og tilbake.

Like etter at andreperiode var satt i gang, ble Joakim Jensen spilt fri på blålinja ute til høyre. Han dro seg inn, la pucken til rette og fant motsatt kryss med et presist håndleddskudd. På typisk gullhjelmmaner.
Stjernen utlignet i overtall, før Eirik Skadsdammen igjen sendte dragene foran.
I den siste perioden hadde begge lag gode muligheter, men Storhamar burde kanskje avgjort kampen. Spesielt førsterekka produserte en del gode tilbud.
I stedet kunne Fredrikstad-laget utnytte bom i markeringen i Storhamars sone, og sikre ett poeng.
- Det er stor forskjell på å tape og vinne sånne kamper. Vi får ta med oss det, og jobbe med resten, sier Rune Gulliksen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.