HAMAR: Tidligere var oppgjørene mellom Storhamar og Vålerenga de store hockeyhøydepunktene. De var Norges to beste hockeylag.
Og det var skikkelig trøkk, både på tribunen og på isen.
I kveld kan det bli slik igjen. Sponsoren Würth har delt ut 5.700 billetter. Det blir naturlig nok litt frafall, men det kan bli 6.000 tilskuere i kveld.
Det trigger den litt ugne kroppen til Pål Johnsen.

- Bære eller briste
- Det får bære eller briste. Jeg vil spille mot Vålerenga. Jeg har slitt med sjukdom etter jul, og det har gått litt opp og ned. Men jeg kjører på med medisiner, og er optimist. Jeg sliter litt med pusten, sier Pål Johnsen, og legger til:
- Det eneste som kan stoppe meg til denne kampen er feber.
Dragons-kapteinen, som svettet ut på trening igjen i går, er imponert over eget lag.
- Det blir moro med et skikkelig oppgjør mot Vålerenga nå. Vi hadde mange tette oppgjør for noen år siden. Da var det to lag som dominerte. Selv om Sparta leder ganske klart nå, er det tett bak dem. Det er jevnt i toppen, og før sesongen trodde ikke jeg at vi skulle kjempe om 2.-plassen. 3. og 4.-plassen føltes mer riktig da.

Flere nye inn
- Hva har dere gjort riktig?
- Vi har fått inn en utrolig god målvakt i Trevor Koenig. I tillegg fikk vi på plass Christian Larrivée. Ungguttene har også tatt store steg, og etter hvert har vi fått inn spillere som Andreas Gröndahl, Johan Ramstedt og Lars Løkken Østli. Bredden er blitt større. Nå kan vi spille med fire rekker uten problemer, sier Pål Johnsen, som tror på en tett kamp i kveld.
- Så langt denne sesongen har det vært tett og jevnt i disse oppgjørene. Jeg tror det blir slik igjen, med få mål. Seriens to beste målvakter møtes. Det blir trolig høy intensitet og det vil smelle litt, sier Johnsen.

Lukter på 2.-plassen
Både Stavanger og Vålerenga tapte i helga. Det betyr at Dragons er to poeng bak Oilers og ett poeng bak Vålerenga. Dragons har en kamp mer spilt.
Trener Peter Johansson synes det ser spennende ut.
- Det er en spennende tabell. Vi har heng på de to lagene foran oss nå. Vi er blitt stabile, og det er moro å se utviklingen på flere. En spiller som Martin Blakseth Huse har hatt en veldig bra utvikling. Det samme har Lars Erik Hesbråten. I tillegg har Pål Johnsen vært fantastisk. Han bidrar mye utenfor isen også, og han er en viktig støttespiller for Michael Smithurst og meg. Pål kan like mye om ishockey som meg, sier Peter Johansson.

Gode mot de gode
Dragons har vært gode mot de gode lagene så langt.
- Nå har vi en breiere stall også, og det gir en trygghet. Vi kommer til å starte kampen mot Vålerenga med mange spillere. Så får vi se etter hvert. Vålerenga har vært gode mot oss, synes jeg. Jeg tror det blir en bra hockeykamp.
 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.