HAMAR: Ap-ordføreren presiserer at han ikke kjenner Storhamar Dragons-saken veldig godt fordi den er så fersk.
Men Aspeli forteller at han var forberedt på at det ville komme en ny Storhamar-sak skliende inn i rådhuset nå.
Dragons klarte bare å utbetale 55 prosent av lønna tirsdag. Likviditeten er veldig stram, og de har, ifølge AS-leder Erik Kristiansen, en underdekning på 400.000 kroner i måneden. Det er snakk om inntektssvikt og tøffe utgifter, blant annet på drift og halleie. Kreditorene står også i kø.

Tilrettelegger

- Jeg har fått signaler på at det er utfordringer der, og halleie er krevende. Det er ikke noe moro å se at de store idrettslagene i byen sliter med økonomi. Vi har tradisjon for å være positive, og se etter gode løsninger. Ap er ikke noe parti som trykker på konkursknappen, men samtidig kan ikke idretten fortsette slik, sier ordføreren, og fortsetter:
- Slik jeg ser det skal kommunen være en tilrettelegger for idretten, som skal drive med aktivitet. Vi må gå en skikkelig runde og tenke langsiktig. Vi må se på rammebetingelsene. Det handler om å gi idretten bedre vilkår for å unngå flere slike redningspakker på sikt. For det må stoppe en gang. Det finnes en grense. Og de kan ikke bruke mer penger enn de har, sier Aspeli.

Henger sammen

Eliteidrettene skal i utgangspunktet klare seg sjøl, men Aspeli mener det ligger noen utfordringer der.
- Bredde og elite er gjensidig avhengig av hverandre. Det er vanskelig å drifte hallene uten eliten. Vi kan si og mene at eliteidretten skal klare seg sjøl, men vi må huske på at det henger sammen. Det handler også om forbilder og rekruttering blant annet.
Han mener det er viktig at de sportslige ambisjonene ikke blir for høye. Alt må henge sammen, mener han.
- Jeg synes at både Storhamar og HamKam skal ha ros for den linja de har valgt nå med å slippe til unge, lokale gutter. Jeg tror det er bra for publikum, sponsorer, omdømmet og rekruttering. De må holde på den linja. Samtidig er det en stor utfordring i Hamar med at flere elitelag kjemper i det samme sponsor- og publikumsmarkedet.

- Drevet for dårlig

Høyres Pål-Jan Stokke har sjøl jobbet i Storhamar tidligere.
- Jeg mener at det er blitt drevet for dårlig i Storhamar de siste årene. De har brukt for mye og tjent for lite.
Stokke mener også at rammevilkårene for drift ikke er gode nok.
- Idrett og kultur som helhet betyr utrolig mye. De gir mye, og sparer oss for mye hvis vi legger forholdene til rette for god drift. Jeg er opptatt av at kultur og idrett skal ha gode rammevilkår. Hamar kommune kan bli enda bedre til å legge til rette. Men det er bedring, og da tenker jeg først og fremst på idrettsmeldingen, sier Stokke, og avslutter:
- Det er ingen tvil om at idretten må bli mer ansvarlig for sin egen økonomi. De kan ikke bruke mer enn de tjener, sier Høyre-politikeren, som presiserer at han ikke kjenner den ferske Storhamar-saken i detalj.
 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.