Etter en overlegen 6-2 seier i første kamp var det nok mange som trodde dette skulle bli en lett finaleserie for Storhamars unge drager. Men kaptein Amund Nyland var kjapt ute etter forrige kamp med en beskjed om at Lørenskog hadde mye mer å gå på. Det fikk Dragons u20 kjenne på i dag.

To scoringer på et drøyt minutt

Storhamar åpnet best i Lørenskog ishall. Etter 11 minutters spill satte Vetle Lindstad inn Storhamars første mål i power play. Så kun drøye minuttet senere var Anders Theodor Braavold på pletten, og dagens andre Dragons scoring var et faktum.

-Vi fortsatte det gode spillet fra den første kampen, og var også i dag det beste laget, sier trener Børre Østvang.

Ble for mange utvisninger

Tiltross for dragenes spillemessige overtak var det vertene, Lørenskog som scorte det neste målet. Reduseringen kom i midtperioden på en hurtig overgang hvor Dragons ble tatt på senga, og ikke rakk hjem.

-Vi hadde egentlig full kontroll, og det var kun på overganger de karte å skape noe, sier kaptein Amund Nyland.

Etter reduseringen pådro Storhamar seg en haug med utvisninger. Og det var nettopp i et av de mange overtallene utligningen kom. Og med kun seks minutter igjen på klokka sto det 2-2.

-Vi ble for udisiplinerte, og det ble mange undertall, og mange slitne bein. Det skulle bare mangel at de scoret på ett av overtallene, sier treneren.

Sen scoring avgjorde

Selv om de to Lørenskog-scoringene kom mot spillets gang deppet ikke de unge dragene av den grunn. De viste fram en moral og en vinnervilje det står respekt av.

-Jeg tenkte "skal vi rote bort dette nå?", men vi har en spillergruppe som har det vinnerinstinktet som skal til for å snu slike jevne kamper, sier Østvang.

Og det var nettopp det de gjorde. Med ett minutt og åtte sekunder igjen på klokka fikk Simen Sveen kriget inn seiersmålet, som gjør at sluttspillet kan avgjøres søndag.

- Alt ligger i våre egne hender

Den scoringen betyr at Storhamar har vunnet de to første kampene i best av fem serien. Noe som betyr at én seier til på de tre gjenværende kampene er nok til å sikre "bøtta". 

- Jeg håper på seier, nå ligger alt i våre hender, men alt kan skje, sier en beskjeden Nyland som ikke tør strekke hendene i været riktig ennå. Han har kanskje finaleserien mellom Vålerenga og Storhamar i bakhodet,hvor Storhamar holdt på å gjøre det umulige ved å snu 0-3 til seier.

- All ære til SSU

Etterkampen var trener Østvang veldig opptatt av å rose alle de tilreisende fra Hamar.

-At SSU stilte opp med egen buss til en u20-kamp er helt utrolig. Det tror jeg ikke noen andre har fått til før.

Kaptein, Nyland var mest opptatt av å få folk til å dra på kamp i morgen.

-Nå er det bare å komme seg i Amfien i morgen, sier Nyland.

Storhamar stilte med følgende lag:

Målvakt: Daniel Jørgensen

1.rekke: Robert Vestbakken Olsen, Magnus Eikrem Haugen

Simon Tombre, Amund Nyland, Ole Petter Øvergaard

2.rekke: Simen Hulleberg, Eirik Dagfinrud

Vetle Lindstad, Eirik Østrem Salsten, Martin Gran

3.rekke: Sigmund Øverhaug Aarflot, Anders Theodor Braavold 

Simen Sveen, Jørgen Langdalen, Anders Gulliksen

4.rekke: Kim K. Johansen, Markus Aalerud

Ole Karenus Engh, Sigurd Saxrud, Jonas Bjørge Paulsen

Den tredje og muligens avgjørende finalen kan du se i Hamar OL-Amfi søndag kl 18:00.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.