Rune Gulliksen, som sitter i eliteutvalget i Dragons og er trener for U18-laget, spilte seks sesonger og 217 kamper for de gule og blå.
Han gløder når temaet Storhamar-Vålerenga dukker opp.

Noe helt spesielt

- For meg er ikke kampene mot Lillehammer i nærheten av kampene mot Vålerenga. Det å slå Vålerenga er noe helt spesielt, og det er alltid deilig.
Han mener rivaliseringen startet i 1995.
- Vi tok fra dem hegemoniet da vi vant i 1995, 1996 og 1997. Vålerenga var mestvinnende, og så kom bønda og tok over. Nerven og rivaliseringen i disse kampene ligger der ennå. Det forandrer seg ikke, og det skaper ekstra interesse, sier 50-åringen, og fortsetter:
- Vålerenga har en enorm vinnerkultur, og da føles det godt å bryte ned den, knekke dem. Det er ikke så mange som har fått til det, selv om Stavanger klarte det i finalene forrige sesong. Mange har nok også et inntrykk av at Vålerenga-folk er litt breiale, litt store på det. Det blir et hat-elsk-forhold i idrettslig perspektiv, sier Rune Gulliksen.

Merket det tidlig

Også Dragons-trener Michael Smithurst innrømmer at kampene mot Vålerenga er noe ekstra.
- Jeg merket det med en gang jeg kom til Hamar som spiller. Det ble alltid litt mer intensitet på treningene foran Vålerenga-kampene. Vi møtte Vålerenga hele 17 ganger en sesong, i og med at det var innlagte bonusrunder, og dermed ble det en voldsom rivalisering, sier Smithurst, og fortsetter:
- Jeg må innrømme at det trigger litt ekstra foran disse kampene nå også. Vålerenga er gullgrossistene framfor noen, og det betyr litt ekstra å slå Vålerenga, sier Smithurst.

- Ekstra moro

Martin Blakseth Huse liker oppgjørene mot Vålerenga.
- Jeg vokste opp med storkampene Storhamar-Vålerenga. Det var de beste klubbene, og da jeg var liten var det stort å reise for å se kampene mellom lagene på Jordal Amfi. Jeg tror det er bra at rivaliseringen fortsatt finnes der, og jeg må innrømme at det er ekstra moro å slå Vålerenga, sier Storhamar-spilleren.
PS! Lars Løkken Østli pådro seg en strekkjenning mot Sparta, og er usikker foran VIF-kampen.
- Det er bedre i dag, så får vi se, sa Lars Løkken Østli i går ettermiddag.
 

 
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.