HAMAR: Han har fått noen tilbud opp gjennom, men ikke noe konkret, som han sier sjøl. 26-åringen stortrives i Storhamar.
Glad i klubben sin
- Det går absolutt an å bli glad i en klubb. I Norge er det Storhamar som gjelder for meg. Det er en veldig bra klubb på alle måter, sier Ørbæk, og fortsetter:

- Det er trygt og godt i Storhamar. Det har aldri vært noe tull. Lønninga har kommet på rett tid hver gang, og miljøet er suverent. Vi har også hatt bra resultater. Jeg har aldri hatt de store ambisjonene om å komme meg til utlandet heller.

I jobb
Storhamar Dragons trener stort sett klokken 16.00, mye på grunn av at alle spillerne, bortsett fra to, jobber. For ishockey i Norge er ikke en idrett du blir rik og kan legge unna de store summene av.

- Jeg blir ikke rik av å være hockeyspiller, nei. Jeg jobber to dager i uka, og det fungerer bra. Mange av guttene er i jobb, og det virker som om de trives med det. Det er greit å gjøre noe annet også.
I går var Cato på plass på Storhamar skole for å kjøre et fysisk opplegg for ungene, som synes det er stas å få Dragons-spillere som lærere.
- Jeg synes dette er veldig morsomt.

En livsstil
Ishockey er en livsstil for 26-åringen.

- Hockey'n styrer mye av hverdagen. Bortsett fra tre uker med fellesferie, blir det mye trening på sommeren også. Jeg liker å trene. Idretten tar mye tid, og mye planlegges ut fra det som skjer med hockey'n. Folk rundt meg skjønner det, og jeg stortrives med dette livet. Jeg føler meg veldig privilegert.
Cato har spilt sammen med mange i løpet av sine åtte sesonger. Noen er i Hamar bare en sesong, noen av dem er utlendinger.
- Jeg tror det er lett å komme til Storhamar. Miljøet og garderobekulturen er unik.

- Det var stort
26-åringen spilte som nevnt både hockey og fotball fram til han var 15 år.

Storhamar var klubben i begge idrettene - selvfølgelig.
Det var et landslagsuttak som avgjorde valget av idrett.
- Jeg ble tatt ut på et regionlag i fotball, og U16-landslaget i ishockey. Da ble det ishockey. Det var stort å bli tatt ut på landslaget, husker jeg, og valget var ganske greit, sier 26-åringen, som også har spilt fire offisielle A-landskamper.

Snart seriestart
Lørdag er det seriestart. Mot Stjernen i Hamar OL-Amfi. Cato spilte ikke søndagens generalprøve mot Frisk Asker. Han fikk en smell i kneet mot Vålerenga torsdag, men regner med at han er klar igjen til helga.

Til alvoret.
- Det skal gå bra. Det er alltid noe spesielt med seriestart. Jeg synes det ser bra ut. Synd at vi mistet Kristian Forsberg. Han er en veldig oppofrende og bra spiller, men de nye guttene har glidd fint inn. Jeg er optimist. Alle må ta ansvar, og jeg synes at de unge spillerne har tatt et steg. Det er vi også avhengige av. Jeg tror det blir en spennende sesong.
Sier Storhamar-Ørbæk.
Klar for sin 9. sesong på A-laget.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00