Men i stedet var det superveteran Pål Johnsen som dukket opp og sørget for ellevill dragejubel på Jordal.
Storhamar fortsatte der de slapp i 3-1-seieren over Sparta, og leverte en meget godt gjennomført 1.periode på Jordal - mot Vålerenga som kom fra hele 12-0 over Stjernen i sin første tellende kamp for året.

Etter en god åpning utnyttet Lars Erik Hesbråten en stygg feil fra Rasmus Juell, da han avanserte noen meter med pucken etter å ha plukket den i midtsonen og banket den inn bak Steffen Søberg i VIF-buret. De gule og blå fortsatte det offensive trykket og anført av den tunge førsterekka med Christian Larrivee, Mads Hansen og Fredrik Lystad-Jacobsen foregikk det meste i offensiv sone. Joakim Jensen scoret på sin andre sjanse i overtall med drøye to minutter igjen av økt nummer én, der Storhamar vant skuddstatistikken 3-7.

- Vi gjorde en veldig god første periode, og jeg hadde en god følelse selv om vi ble presset utover i kampen. Det var ufattelig deilig å se den siste gå inn, sier Storhamar-trener Michael Smithurst til HA-sporten, og bruker ordet lykkelig om egen tilstand etter at det etter hvert endte med en knepen seier.
Vålerenga kom på banen atskillig mer tent etter den første pausen, og la mer press på gjestene enn i hele økt nummer én. Etter et dårlig bytte av Storhamar kom også flere spillere nærmest alene mot Tommy Johansen. Han reddet det første skuddet, men kunne ingenting gjøre med returen fra Jonas Oppøyen. Men etter litt frem og tilbake spilte Nathan Martz vakkert fri Pål Johnsen alene med Steffen Søberg, og veteranen benyttet sin mest brukte og effektive dragning som så mange ganger før, lurte den unge landslagsmålvakten og vispet inn 3-1.

- Den finta der er "still going strong", den funker fortsatt. Det er flere som har gått på den, så han må ikke miste selvtilliten han Søberg nå, sier Johnsen til HA-sporten og setter opp et stort smil.
I den siste perioden ble Storhamar kjørt tøft av hjemmelaget, som kom tilbake og utlignet ved Morten Ask. Men med bare om lag 40 sekunder igjen sendte Joakim Jensen pucken inn foran mål og der var Pål Johnsen og sikret 4-3-seier og full pott etter to kamper.

- Det betyr veldig mye for Hamar-folk å vinne her, og også for meg personlig. Vi hadde en litt trist sesong i fjor, og det er deilig å gi noe tilbake til dem som følger oss i tykt og tynt, sier Johnsen.
 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.