Andreas Øksnes har spilt kamper for U18-landslaget, og har VM-gull med U20-landslaget. For en uke siden fikk 23-åringen sin debut på A-landslaget - mot Hviterussland på Lillehammer.

- Bedre læring kan jeg ikke få. Det er bare å nyte det. Spillerne er større og sterkere, tempoet høyere, og det er et annet fysisk spill. Det siste synes jeg er moro, for jeg spiller ganske fysisk sjøl. Det er moro å få testet seg skikkelig, sier Øksnes.

Som nevnt møter det norske hockeylandslaget Tsjekkia i kveld - på bortebane. Det er en ny VM-oppkjøringskamp.

Tøff konkurranse

- Du kan si at jeg drømmer om VM, men det er ganske urealistisk at jeg skal komme med i VM-troppen. Backer som Ole Kristian Tollefsen og Jonas Holøs mangler, i tillegg til backer som Bonsaksen, Sørvik, Ødegaard og Solberg, som akkurat har avsluttet NM-finalene. Det er tøff konkurranse, men for meg var det utrolig moro å bli tatt ut i denne troppen, sier Øksnes.

23-åringen er fornøyd med sesongen.

- Det har gått stabilt bra hele sesongen.

- Hva kan du forbedre?

- De siste årene har jeg vært opptatt av det defensive spillet. Jag skal ta tak i det offensive, og bli mer delaktig der. I tillegg kan jeg alltid bli bedre på skøyter, mer bevegelig på skøytene.

Han ser for seg å fortsette i Storhamar, hvis det blir orden på økonomien.

Fem Dragons-gutter

I tillegg til Andreas Øksnes reiste Storhamar-gutta Tommy Johansen, Adrian Saxrud Danielsen, Mads Hansen og Fredrik Lystad Jacobsen til Tsjekkia i går.

Det er kamp mot Tsjekkia i kveld og i morgen.

 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.