Ole Eskild Dahlstrøm fikk presentert nyheten av HA-sporten i går kveld.

– Det er et veldig bra valg. Sjur er et kupp for Storhamar. Han har veldig mange gode egenskaper som trener, sier hockeyeksperten, og fortsetter med mer detaljer:

– Han er god på gjennomføring, flink med unge spillere, og er hockeyfaglig sterk. Sjur er tydelig som trener, og gir gode tilbakemeldinger.

Dahlstrøm kjenner Nilsen veldig godt. De var nemlig romkamerater på landslaget.

– Det er Sjur jeg har diskutert mest hockey med, selv om vi aldri spilte på samme klubblag. Han er levende opptatt av ishockey.

Fornøyd sportssjef

Sportssjef Sjur Rakstad-Larsen & co. har jobbet knallhardt med å skaffe ny hovedtrener, etter at det ble klart at Aleksander Smirnov blir assistenttrener i KHL-klubben AK Bars i Russland.

– Vi er kjempefornøyde med å ha Sjur Robert på plass, sier Sjur Rakstad-Larsen.

Sjur Robert Nilsen er i første omgang ansatt på en ettårskontrakt som hovedtrener. Han starter i jobben 1. juni. Nilsen har lang fartstid som trener på toppnivå, både i Sparta, Leksand og som assistent på det norske landslaget.

Kommende sesong skal han i tillegg være assistenten til Petter Thoresen på A-landslaget.

Kort opphold i breddeklubb

Den tidligere Sparta-spilleren og treneren spilte 36 VM-kamper for Norge.

Han ble ansatt i breddeklubben IHK Sparta i slutten av mars for å lede et ungdomsprosjekt med hovedformål å utvikle egne spillere til elitelaget. Det ble et veldig kort opphold. Nå blir det altså Storhamar i stedet for 48-åringen.

Sterkt ønsket av flere

Sjur Robert Nilsen var sterkt ønsket av sentrale trenere, både i Storhamar yngres og på Wang Toppidrett.

– Med Sjur Robert på plass vil vi kvalitetssikre treningsarbeidet ytterligere, samt at vi vil få en veldig god kompetanseflyt mellom A-laget, Wang og yngres avdeling, sier sportssjef Sjur Rakstad-Larsen.

Comeback av orskaug

Torbjørn Orskaug blir også med i trenerteamet kommende sesong, som målvakttrener og trenerkoordinator.

Orskaug, som også skal inn i ny jobb som toppidrettssjef på Wang Toppidrett, blir nytt medlem i sportsutvalget i Storhamar.

HA-sporten lyktes ikke med å komme i kontakt med Sjur Robert Nilsen i går kveld.

Thoresen skryter av Nilsen

Påtroppende landslagstrener Petter Thoresen mener ansettelsen av Sjur Robert Nilsen er veldig bra for Storhamar.

– Dette er kjempebra. Sjur er en dyktig trener, og den beste som var ledig. Han er en trener som er opptatt av at spillerne er godt trent, og at de er samkjørte. Sjur har alltid en bra plan, er engasjert, og han ser nok muligheter i Storhamar nå, sier Thoresen.

I tillegg til Storhamar-jobben skal Nilsen var Thoresens assistent på landslaget.

– Denne ansettelsen er bra for meg og landslaget også. 

Hamar blir et kraftsentrum for hockey nå. Disse vil ha base i Hamar: Sjur Robert Nilsen: Hovedtrener for Storhamar og assisterende landslagstrener. Pål Johnsen: Assistenttrener i Storhamar. Torbjørn Orskaug: Målvakttrener og trenerkoordinator i Storhamar, samt toppidrettssjef på Wang. Mads Hansen: Sportssjef på Wang og sportssjef i yngres i Storhamar. Petter Thoresen: Landslagstrener for A-landslaget. Petter Salsten: Sportssjef i Norges Ishockeyforbund.

Les også
SPORT Les hva HAs sportsredaktør mener om ansettelsen av Sjur Robert Nilsen.
Les også
SPORT Sjur Robert Nilsen blir den nye hovedtreneren i Storhamar.
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.