• TAKKNEMLIG: Målvakt Oskar Östlund mener han ikke kunne hatt en bedre keepertrener.FOTO: Arve Hovelstuen Blystad

Torbjørn «Tobben» Orskaug har vært inne i trenerteamet i Storhamar i flere perioder. Nå er han tilbake etter å ha jobbet i Olympiatoppen en stund. Der var han coach for lagidretter. Tittelen til Orskaug i Storhamar nå er trenerkoordinator og keeper- trener.

Hovedtrener Sjur Robert Nilsen har kjent Orskaug lenge, og er glad for å ha ham med i trenerteamet i Storhamar.

– Han er en kjemperessurs for oss. Han er utrolig kunnskapsrik, og er blitt enda bedre etter tida i Olympiatoppen. Torbjørn er også utrolig god på «feltet». Han er flink til å få fram budskapet, og er bra både på teori og i praksis. Når Tobben prater til gutta hører de etter. Der er det aldri noen tomme fraser, sier Sjur Robert Nilsen, og fortsetter:

– I 2006 var jeg assistent på landslaget og Torbjørn var målvakttrener, så vi har samarbeidet godt tidligere. Han er alltid godt forberedt, og har stor kapasitet. Tobben er en krevende person, med et stort hjerte for mennesker og hockey, sier Storhamars hovedtrener.

Motiverende og krevende

Eirik Skadsdammen har samarbeidet med Orskaug i flere perioder.

– Jeg har skikkelig sansen for Tobben. Du blir motivert bare han kommer inn garderoben. Han blåser liv i alle øvelser, og han brenner for det han gjør. Alt gjøres 100 prosent, og det er herlig at han er med igjen. Sjur (Robert Nilsen) er litt av samme typen. De er krevende, men det gjør at vi skjerper oss, sier veteranen Eirik Skadsdammen.

Målvaktene Oskar Östlund og Robert Hestmann mener de ikke kunne hatt det bedre.

– Han er veldig viktig for Robert og meg – og for hele laget. Han er en ekstremt god motivator, og får folk til å gi alt. Han er rett på sak, og samtidig glimrende å diskutere med. Vi har bra dialog. For en hockeyklubb er det veldig viktig med egen målvakttrener, og vi har en stor fordel som har Tobben, sier Oskar Östlund.

– Full trøkk hele tida

Robert Hestmann henger seg på:

– Med Torbjørn på trening er det full trøkk hele tida – på hver eneste trening. Han er veldig inspirerende, og Storhamar kunne ikke hatt noen bedre målvakttrener, sier Robert Hestmann.

Torbjørn Orskaug koser seg sammen med spillerne.

– Jeg har savnet å kunne være bidra på treninger. Det er inspirerende, og dette er en veldig fin gruppe å jobbe med, sier Orskaug, som også er nyansatt som toppidrettssjef på Wang toppidrett.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.