• TESTDAG: Aleksander Smirnov kommer ikke til å legge så mye vekt på totalresultatet fra lørdagens IronMan.
    FOTO: Dag W. Grundseth

Lørdag samles Hockey-Norge på Toppidrettssenteret i Oslo. Det er tiende gangen IronMan arrangeres. Lagene skal gjennom åtte tester i løpet av fire timer.

Så rangeres spillerne og lagene, som har med 22 spillere opp til Sognsvann.

Mye belastning

Den totale «tabellen» vil ikke Smirnov bry seg så mye om.

– Vi skal ha respekt for tradisjoner, men denne dagen passer dårlig inn nå med mye belastning i hverdagen. IronMan er ikke viktig for oss, sier han.

De åtte øvelsene er 40 meter, maks spensthopp, 3.000 meter, knebøy, benkpress, brutalbenk, chins og kassehopp.

– 3.000-meteren vil vi bruke som en test. Knebøy og 40 meter er også greie tester som kan brukes, sier Storhamar-treneren, og fortsetter:

– Det er mulig noen lag legger mye prestisje i IronMan, men hva gir denne dagen laget?

Fem spillere blir hjemme

Jimmy Andersson, Scott Hotham, Christian Larrivée, Eirik Skadsdammen og Andreas Øksnes blir igjen i Hamar.

– Vi tar ingen sjanser med dem. Snart det treningskamper og CHL-kamper, sier Aleksander Smirnov.

Storhamar-spillerne skal trene to økter på is fredag. Og i går ble det kjørt knallhardt både på morgenen og ettermiddagen. Særlig under øvelsen hvor spillerne trekker bildekk, koste Smirnov seg i går.

Mens spillerne selv gispet etter luft.

– Det er virkelig hardt nå. Det har det vært en stund, sier Lars Erik Hesbråten til HA-sporten.

Og i morgen er det IronMan.

Smirnov forteller at de har trent mye bedre enn i fjor.

– Det er mye trening nå, og jeg er veldig godt fornøyd. Det ser bra ut. Gutta viser gode holdninger, og det er herlig trøkk på hver trening. Vi kjører et tøft program nå, men gutta skjønner det, og vet at vi får betalt senere, sier han.

Fem femmere

Storhamar-stallen er bredere enn på lenge, og treneren synes det ser veldig spennende ut.

– Nå har vi fem femmere og det er et luksusproblem. Vi har god bredde og en bra stall, som gir stor konkurranse. Det er sunt med konkurranse. Det er på den måten laget utvikles videre, sier russeren, som gleder seg til kampene som kommer.

Starter med Vålerenga

13. august møter de Vålerenga i treningskamp, før Lørenskog venter to dager senere.

20. august kommer Sparta Praha til Hamar OL-Amfi, før Storhamar-gutta reiser på CHL-tur. De møter Sparta Praha og Servette Genève 28. og 29. august.

- Betenkelig

Landslagstrener Roy Johansen mener det er viktig at alle lag i IronMan stiller med alle sine beste spillere.

–For ti år siden var den fysiske tilstanden på norske spillere dårlig. det var bakgrunn for at vi startet med IronMan. Nå er det blitt bedre, og det er viktig at den fanen fortsatt bæres høyt, sier Johansen til HA-sporten.

Han mener det skal mye til for at spillere skal slippe å være med på denne konkurransen.

– Det har jeg ikke noe forståelse for. Det er å undergrave hele IronMan. Det er dårlig overfor de andre klubbene. Da er det ikke vits å ha en slik konkurranse heller. Vi ønsker jo ha med alle spillerne, selv om det kan være ulike grunner til at noen ikke er med.

– Det er veldig betenkelig hvis Storhamar og andre klubber lar eldre spillere slippe unna. Dette skal uansett bare være en nyttig test for alle, sier Roy Johansen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.