Storhamar-treneren jobber mye med spillerne nå. Han vil gjøre alt for å dem best mulig forberedt, både fysisk og mentalt.

– Vi har spilt 12 perioder mot Stavanger i finalene, og kun to av dem har vært dårlige. I flere perioder har vi vært bedre enn dem. Totalt sett er det bra, og noe å ta med seg videre, sier Smirnov.

Mentalt klare

Han håper laget kan gjenskape 1. perioden fra fredagens kamp i Stavanger.

For begge de to dårlige periodene i finaleserien har vært åpningsperioder.

– Håpet og målet er å spille en lignende 1. periode som i fredagens kamp. Vi må være mentalt klare fra første dropp. 1. perioden er ofte avgjørende, og Stavanger kommer alltid ut hardt i starten av kampene, spesielt på hjemmebane. Det vet alle. De spiller veldig transatlantisk, sier russeren.

Fem av de 12 målene til Stavanger i de fire finalene har kommet i løpet av de første 20 effektive minuttene.

– Følger vi matchplanen vil resultatene komme.

Luke vekk feil

Storhamar-treneren har også fokus på å luke vekk dårlige valg og personlige feil.

– Scoringene til Stavanger søndag var enkle mål. De utnyttet våre feil. Vi må ta bort feil som kommer i upressede situasjoner. Det handler om å være tålmodige, og ikke bli stresset selv om det kommer en feil. Vi kan ikke følge opp med enda flere feil. Da blir det vanskelig.

Under og etter gårsdagens trening var det munter stemning blant de gule og blå.

Aleksander Smirnov føler at vinnerviljen og samholdet i gruppa er unikt.

– Skal gi alt

– Nå må vi nullstille. Tirsdag er det mye muligheter. Det handler om restitusjon, søvn og mye mat og drikke. Vi er klare, og skal gi alt i kampen om NM-gull. Det å spille finaler er veldig spesielt, og det ligger utfordringer og venter hele tiden. Innstilling og riktig tenningsnivå er viktig. Alt starter i hodet, sier den russiske verdensmesteren.

Finalene mot Stavanger startet som en best av sju-serie.

Nå handler det om best av tre.

Og i potten glitrer det i gull.

– Vi vant i Stavanger sist og kan gjøre det igjen. Vi håper å gjenskape gode opplevelser. Det gir sjøltillit, sier Storhamar-trener Aleksander Smirnov.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.