Njål Berge mener tallene er det beste beviset på at Hamar er Hockeytown nå.

– Hamar er soleklar Hockeytown i Norge. Tallenes tale er veldig klar og det er nydelig lesning for oss, sier daglig leder i Storhamar, Njål Berge.

Storhamar hadde 3.092 tilskuere i snitt i seriespillet, mot Spartas 1.813. I kvartfinalene hadde Storhamar 4.041 i snitt (to hjemmekamper) mot Spartas 2.127 (tre kamper).

– Skuffende for Sparta

– Det er gledelig for oss, og det må være litt skuffende for Sparta. De havnet jo bak Lillehammer i snitt i kvartfinalene, sier Berge.

Han mener Sparta har potensial til flere tilskuere.

– Det virker som det kun er grunnfjellet igjen der. Jeg kan ikke skjønne at Sarpsborg noen gang har hatt noe grunn til å kalle seg Hockeytown, sier Storhamars daglige leder.

Njål Berge innrømmer at han koser seg med tilskuertallene fra kvartfinalene.

– Når vi ser på tilskuersnittet i alle klubbene i kvartfinalene er det ingen som er i nærheten av Hamar. Det falt jo drastisk i Stavanger. I kvartfinalen var snittet 2.978 der. Drømmemotstanderen for alle klubber må jo være Storhamar. Vi er desidert best på tribunen på bortebane også. Ikke noe hadde gledet meg mer enn at det kommer mange fra Sarpsborg fredag, men jeg har ikke noe tro på det, sier den daglig lederen.

For tidlig

Daglig leder i Sparta, Pål Karlsen, mener Njål Berge bommer når han vil ta med seg Hockeytown-navnet nordover.

– Jeg registrerer at det er stor interesse i Hamar, men de kan ikke stjele det navnet etter ett år. De må vise de samme tallene over flere sesonger, og først må de sørge for at det blir like mange fra Hamar i Sparta Amfi som det var i Kristins Hall, sier Karlsen.

Større kapasitet

Hamar OL-Amfi har en godkjenning på 6.500 tilskuere. Det går på brannforskrifter. Nå har Storhamar søkt om å få utvide publikumskapasiteten til 7.000. For å få det godkjent gjør de noen tiltak som brannvesenet krever.

– Vi hadde en dialog med dem i forbindelse med romjulskampen mot Vålerenga. Det var et bra samarbeid, men vi fikk en bemerkning fra ishockeyforbundet, sier Njål Berge.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00