• Viktig: Ryan Duncan har så langt vært Red Bull Salzburg viktigste spillere i CHL.

Løperen på 75 kilo, fordelt på 165 centimeter er inne i sin sjette sesong i Østerrike. Så langt i CHL har 30-åringen seks poeng i pluss/minusstatistikken. Ingen på laget har bedre statistikk.

Normalt ville Thomas Raffl vært lagets viktigste spiller, men han er på prøvespill hos NHL-klubben Winnipeg Jets, og spiller ikke kampene mot Storhamar.

Drømmetrekning

– Jeg kjenner ikke til Storhamar veldig godt, men de vant sin pulje etter å ha slått ut sterke lag og er naturlige favoritter mot oss, sier Ryan og smiler lurt.

Lagets viktigste spiller så langt er likevel klar på at Storhamar langt ifra var noen dårlig trekning for mesterlaget fra Østerrike.

– Jeg tror både vi og Storhamar var fornøyde med trekningen, smiler Duncan etter en lang og tøff formiddagsøkt i Red Bulls treningshall i det praktfulle Red Bull Academi-komplekset. Her trener laget to dager i uka. Resten av dagene brukes i kamparenaen Eisarena Salzburg

Skal ha beste akademi

HA-sporten blir tatt imot på det helt nye akademiet for hockey og fotball. Anlegget ligger tett ved grensa til Tyskland, og er utvilsomt av de flotteste og mest moderne i hele Europa. Akademiet har to ishaller, to kunstgressbaner, fire naturgressbaner, innendørs kunstgressbane, treningssenter, gedigen kantine og internat for elevene - bare for å nevne det aller viktigste og mest iøynefallende på anlegget.

Blytung seriestart

Selv om framtida forhåpentlig er lys for den regjerende mesteren i Østerrike, har sesongåpningen i serien vært blytung.

To strake tap gjør at kveldens bortekamp mot Dornbirner Eishockey Club og søndagens hjemmekamp mot HBC Südtirol blir viktige.

– Starten har ikke vært bra, og vi må bruke de to kampene til å få tilbake selvtillit, mener Ryan Duncan som var med da laget forrige sesongen ble utslått av svenske Luleå i 1/8-delfinalen.

– Sesongens verste tap. Vi røk ut på straffer i returkampen på hjemmebane og verre blir det neppe, sier Ryan Duncan.

Red Bull vant 4-2 borte, men tapte 5-8 etter straffer hjemme.

Og for dem som fortsatt lurer på kvaliteten på Red Bull - de tapte på straffer mot laget som vant hele turneringen til slutt...

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.