• Viktig: Ryan Duncan har så langt vært Red Bull Salzburg viktigste spillere i CHL.

Løperen på 75 kilo, fordelt på 165 centimeter er inne i sin sjette sesong i Østerrike. Så langt i CHL har 30-åringen seks poeng i pluss/minusstatistikken. Ingen på laget har bedre statistikk.

Normalt ville Thomas Raffl vært lagets viktigste spiller, men han er på prøvespill hos NHL-klubben Winnipeg Jets, og spiller ikke kampene mot Storhamar.

Drømmetrekning

– Jeg kjenner ikke til Storhamar veldig godt, men de vant sin pulje etter å ha slått ut sterke lag og er naturlige favoritter mot oss, sier Ryan og smiler lurt.

Lagets viktigste spiller så langt er likevel klar på at Storhamar langt ifra var noen dårlig trekning for mesterlaget fra Østerrike.

– Jeg tror både vi og Storhamar var fornøyde med trekningen, smiler Duncan etter en lang og tøff formiddagsøkt i Red Bulls treningshall i det praktfulle Red Bull Academi-komplekset. Her trener laget to dager i uka. Resten av dagene brukes i kamparenaen Eisarena Salzburg

Skal ha beste akademi

HA-sporten blir tatt imot på det helt nye akademiet for hockey og fotball. Anlegget ligger tett ved grensa til Tyskland, og er utvilsomt av de flotteste og mest moderne i hele Europa. Akademiet har to ishaller, to kunstgressbaner, fire naturgressbaner, innendørs kunstgressbane, treningssenter, gedigen kantine og internat for elevene - bare for å nevne det aller viktigste og mest iøynefallende på anlegget.

Blytung seriestart

Selv om framtida forhåpentlig er lys for den regjerende mesteren i Østerrike, har sesongåpningen i serien vært blytung.

To strake tap gjør at kveldens bortekamp mot Dornbirner Eishockey Club og søndagens hjemmekamp mot HBC Südtirol blir viktige.

– Starten har ikke vært bra, og vi må bruke de to kampene til å få tilbake selvtillit, mener Ryan Duncan som var med da laget forrige sesongen ble utslått av svenske Luleå i 1/8-delfinalen.

– Sesongens verste tap. Vi røk ut på straffer i returkampen på hjemmebane og verre blir det neppe, sier Ryan Duncan.

Red Bull vant 4-2 borte, men tapte 5-8 etter straffer hjemme.

Og for dem som fortsatt lurer på kvaliteten på Red Bull - de tapte på straffer mot laget som vant hele turneringen til slutt...

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00