Etter fem strake seiere, gleder målsnik Joakim Jensen seg litt ekstra til oppgjøret mot Vålerenga i kveld.

– Det er den største klassikeren i norsk hockey, så det er veldig lett å motivere seg til det, uansett om det er hjemme eller borte, sier Joakim Jensen til HA-sporten.

Går for tre strake

28-åringen står bokført med 21 målpoeng på de første 29 kampene denne sesongen, og han har stor tro på at Hamar-laget tar sin tredje strake seier mot erkerivalen.

– Vi har vunnet de to siste kampene mot dem, og det er en god følelse. Jeg synes vi var gode på Jordal, og vi spilte solid mot dem her hjemme. Bare det å holde dem unna målprotokollen er viktig. Man kjenner det, når man sliter med å score mål, så er det en psykisk faktor, sier han, og tror samtidig at Storhamar har sikret seg et lite mentalt overtak på Vålerenga.

Joakim Jensen har vært i Storhamar siden 2007, og han merket tidlig hvor mye oppgjørene mot Vålerenga betyr for folk i og rundt klubben.

– Det er de kampene mot Vålerenga og Lillehammer man hater mest å tape, og mest elsker å vinne. Det er noe man får med i kulturen fra man begynner i Storhamar. Man merker det på folk rundt i byen, at de ter de to viktigste kampene.

– Kamper vi skal vinne

– Betyr de like mye kampene, som de gjorde da du kom til klubben?

– Ja, det gjør det. Det er kamper vi føler vi skal, og må, vinne. Det gjør vondt å tape de kampene der. Nå, per i dag, så er det en viktig match for både oss og Vålerenga i forhold til å være med i topp fire-kampen, forklarer Jensen.

Språkbruken utpå isen mellom spillerne blir også litt ekstra intens i disse oppgjørene, forklarer storscoreren.

– Ja, men det kommer an på kampen. Er det tette, tøffe kamper så er det nok litt mer meldinger utpå isen. Jeg regner med at Vålerenga heller ikke har problemer med å motivere seg mot oss, sier Jensen smilende.

– Er det mye som ikke egner seg for trygg?

– Det er ikke alt som er barne-TV, det er det ikke.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.