Til daglig spiller Løten-jenta på lag med gutter i Storhamar. Under Ungdoms-OL på Lillehammer er hun lagvenninne med andre jenter som elsker å spille ishockey. Hun stortrives.

– Vi møttes på mandag og har vært sammen siden da. Det er veldig, veldig gøy, forteller en smørblid Pabsdorff Brunvold.

Utøverne bor bare et steinkast unna ishallene på Lillehammer, og hun deler rom med tre andre.

– Vi bor på rom med mange folk, og det er veldig sosialt. Det er en slags leilighet. Det er veldig gøy, sier hun.

Matchet Sverige

Onsdag kveld spilte de norske hockeyjentene treningskamp mot storfavoritten til gullmedaljene under OL, Sverige.

Norge gjorde sine saker meget bra, og tok ledelsen mot svenskene, før det ble for tøft og de måtte se seg slått med 3–1.

Å møte Sverige, som kanskje er det sterkeste laget under mesterskapet, ga mersmak for Pabsdorff Brunvold.

– Det var den første kampen min med flagget på brystet. Det var veldig gøy å bruke de ordentlige kampdraktene. Vi spilte veldig bra, Sverige er favoritter her, og så holder vi tritt med dem og klarer å holde de utenfor sonen vår. Det var veldig bra.

Kan ta gull

Hun mener de norske jentene fort kan vise seg gode nok til å ta gullet under mesterskapet, dersom alt klaffer. Men hun kan ikke love at gullet havner rundt hennes og lagvenninnenes hals etter finalen.

– Vi skal i hvert fall gjøre det beste vi kan, så blir det som det blir, smiler hun.

Hun er ikke i tvil om at deltakelse under Ungdoms-OL er det største så langt i livet.

– Det er helt klart det største jeg har opplevd, slår hun fast.

Hun trives med å trene med jenter, og mener nivået holder høy klasse.

– Det er veldig spennende å trene med andre jenter. Det blir mye fart og hardere pasninger. Jeg merker at det er høyere nivå enn det jeg er vant til fra guttene jeg spiller med, sier hun.

Under mesterskapet er det mest fokus på hockey, samt opplegg i Håkons Hall, under et program som heter «learn and share». Det synes den blide Løten-jenta er spennende, og hun er glad hun ikke har så mye lekser å tenke på.

– Det er veldig sosialt og gøy, det også. Det er mye morsomt å gjøre her.

– Jeg fikk med litt lekser fra læreren, men det er ikke hovedfokus, ler den norske landslagsspilleren.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.