Med kun to serierunder igjen av seriespillet, ligger Storhamar som nummer seks i eliteserien, med tre poeng opp til Vålerenga på femteplassen.

Vi har stilt to like spørsmål, til tre forskjellige eksperter, og bedt de om å oppsummere Storhamars prestasjoner i hjemlig seriespill, og hvordan de ser på sjansene for Hamars hockeyhelter inn i sluttspillet som begynner om en drøy ukes tid.

– Mislykket

«Mester» Erik Kristiansen følger med på nærmest alt som rører seg i klubben, og han oppsummerer sesongen sesong slik:

– Jeg vil ikke kalle det en katastrofe, men mislykket, vil jeg vel si. Det er den korteste oppsummeringen. I alle fall i forhold til forventningene, forklarer han.

«Mestern» forteller videre at han ikke helt vet grunnen til at laget ikke har klart å oppfylle forventningene denne sesongen.

– Men det er mange nye spillere, selv om de lyktes i Champions Hockey League, så kan det være en medvirkende årsak til det. Mange unge spillere, også. Det svinger når det er så mye ungt og nytt, det er ti nye spillere siden forrige sesong. Jeg tror ikke folk har tatt høyde for det, sier han.

– Det har vært en mislykket sesong. Det er det ikke vanskelig å si. Det er jo fakta, utdyper han.

Selv om han har latt seg skuffe over resultatene i seriespillet, har han imidlertid stor tro på mulighetene i et sluttspill.

– Uten at jeg vet noe, så regner jeg med at de har tenkt på sluttspillet lenge, og at de prikker inn en formkurve som skal være stigende inn mot sluttspillet. Jeg regner med at de skal bite godt fra seg. I et sluttspill er det lite som skiller suksess fra fiasko. Jeg mener Storhamar har et godt nok lag og gode nok spillere, og alt rundt, som tilsier at hvis de ikke kommer til semifinale, så er det veldig dårlig, spør du meg, sier han.

– Tidvis bra

Heller ikke HAs hockeyekspert, Tor Nilsen, har latt seg imponere over spillet i serien.

– Det har vært veldig varierende. Tidvis bra, som i CHL, og så har det vært varierende og litt skuffende i seriespillet. Det har manglet litt pondus. Jeg synes de forsvarer seg ganske greit, med to gode målvakter, og de har vært ganske trygge defensivt. Offensivt har det ikke vært bra nok. De scorer ikke nok mål i etablert angrepsspill, forteller han.

Men også Nilsen har tro på at Storhamar skal kunne slå godt fra seg i et sluttspill.

– De vil være en outsider. De vil ikke være en naturlig favoritt, som de og mange andre hadde trodd før sesongen. Når de har prestert som de har i serien, så kommer de inn i sluttspillet som en outsider, forklarer Nilsen, før han fortsetter:

– Storhamar er ingen drømmemotstander for noen i sluttspillet.

Kan gå hele veien

Ekspert på TV 2, og tidligere storspiller Geir Hoff er enig med de to øvrige ekspertene i hvordan han vil oppsummere årets sesong for Storhamars del.

– Skuffende! Jeg hadde større forventninger til dem med det mannskapet. Jeg synes de har underprestert. De har spilt en hockey som jeg synes har vært veldig, veldig variabel. Det har svingt fra gode prestasjoner til veldig dårlige, sier Hoff.

Selv om Storhamar har skuffet mange i seriespillet, tror han Hamar-laget fort kan være en av favorittene i sluttspillet, og han forklarer sjansene til å gjøre det bra på følgende måte:

– De er store! Det begrunner jeg med litt av det samme som i det første spørsmålet, at de har et stort potensial i laget. Hvis dem får fram det og treffer med det i sluttspillet, så kan det være et lag som kan gå hele veien. De er outsidere, forklarer Hoff.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.