Hamar-gutten har spilt seks sesonger og 257 A-kamper for Storhamar. 23-åringen gikk til Sparta foran denne sesongen.

Og det er blitt et tøft semifinalemøte med tidligere lagkamerater.

Passive og engstelige

– I de to siste kampene føler jeg at vi har vært det førende laget, og vi burde vunnet begge kampene. Det er vanskelig å forklare hva som har skjedd. Vi ble passive, litt engstelige på slutten av kampene. Vi har spilt bra i 50 minutter, og burde klart å holde unna. Spesielt i den kampen hvor vi ledet 4-1, og Storhamar kom tilbake i løpet av drøye sju minutter, og vant i sudden death. Det var total kollaps. Det skal ikke skje, og det er veldig frustrerende. De to siste semifinalene har vært frustrerende, sier 23-åringen.

Ville prøve noe nytt

Børresen ser naturlig nok at tre tap på rad gjør ting veldig vanskelig i denne semifinaleserien for Sparta.

– Rett etter kampen tirsdag var det veldig tøft. Vi har rotet bort to kamper, og vi må lære av feilene. Samtidig må vi nullstille, og kjøre på. Vi må vinne resten rett og slett, sier Eirik Børresen.

23-åringen forlot Hamar og Storhamar sist sommer da det så bekmørkt ut for hockeyklubben på Hamar vest.

– Jeg hadde bestemt meg for å dra uansett, uavhengig av den økonomiske situasjonen. Jeg hadde stagnert litt, og ville prøve noe nytt. Det har vært en bra sesong for min del. Jeg har fått mye istid, og fått spilt sammen med gode spillere.

– Har Storhamar overrasket deg denne sesongen?

– De har overrasket meg veldig. De har et bra lag, og det virker som om det jobbes godt i hele klubben. De har klart å snu økonomien. Det er bra for Storhamar og Hamar som hockeyby. Da jeg skrev under for Sparta så det alt annet enn bra ut, sier 23-åringen, som har kontrakt med Sarpsborg-klubben en sesong til.

I stjernerekke

Tirsdag spilte Eirik Børresen sammen med Dion Knelsen og Henrik Malmström. De var Spartas beste rekke i den kampen. Knelsen scoret ett mål, som Børresen hadde målgivende pasning på. Det andre Sparta-målet ble satt inn av svenske Malmström.

Det var tre Storhamar-spillere som gikk til Sparta foran denne sesongen. De to andre er målvakten Tommy Johansen og Fredrik Lystad Jacobsen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00